Presenten un llibre sobre els 25 anys de la Regió Policial Alt Pirineu-Aran

L'acte se celebrarà dijous 7 de març, a les 11 del matí a la Sala Immaculada, al carrer Carme numero 9 de la Seu d'Urgell

Un agent dels Mossos, en una imatge d'arxiu

Un agent dels Mossos, en una imatge d'arxiu / MOSSOS

Redacció

El proper dijous, 7 de març, es presentarà el llibre Mossos d'Esquadra a l'Alt Pirineu-Aran 1719-2023 amb la presència dels seus coautors, el sotsinspector Manel Fèlix Gonzalez i el caporal David Hidalgo Cela.

L'acte contarà amb la presència del director general de la policia, Pere Ferrer, el comissari en cap Eduard Sallent i l'intendent Daniel Pérez, cap de la Regió Policial Alt Pirineu i Aran, entre altres comandaments policials i autoritats.

El llibre, en motiu del 25è aniversari de la creació de la Regió Policial Alt Pirineu-Aran, és un recull de la història del Cos de Mossos d'Esquadra en aquestes comarques. Des del segle XVIII amb la lluita contra la delinqüència comuna i contraban, posteriorment contra el bandolerisme, passant per la Guerra Civil, fins ja en democràcia amb l'arribada inicial a la Val d'Aran al 1991 i el desplegament final a tot el Pirineu ara fa 25 anys.

Els autors del llibre formen part del Grup de Treball del Servei Històric de Mossos. Aquest equip treballa per recercar, recopilar, inventariar i registrar els orígens del cos i evolució al llarg del anys.