Joan Manuel Serrat, Pedro Almodóvar, Javier Bardem, Itziar Ituño, Alba Flores o Aitana Sánchez Gijón són alguns dels més de 200 noms destacats del món de la cultura que signen un manifest contra l'empresonament del cantant de rap Pablo Hasel. El text, titulat 'Sense llibertat d'expressió no hi ha democràcia', lamenta que la "persecució" a artistes, tuitaires, periodistes o altres representants de la cultura i l'art "per intentar exercir el seu dret a la llibertat d'expressió" ha esdevingut "una constant". També subratlla que l'estat espanyol "ha passat a encapçalar la llista de països que més artistes ha represaliat pel contingut de les seves cançons". Emma Suárez, Victòria Pagés, Luis Tosar o Paco León també signen l'escrit.

El manifest lamenta que, amb l'empresonament de Hasel, Espanya "s'està equiparant a països com Turquia o el Marroc", que també tenen "diversos artistes empresonats per denunciar els abusos que es cometen des de l'Estat".

"És necessari que es difongui aquesta situació en l'àmbit internacional, per posar en relleu en quina situació ens trobem", afirma l'escrit. "Som conscients que, si deixem que en Pablo sigui empresonat, demà poden anar per qualsevol de nosaltres, així fins a aconseguir silenciar qualsevol sospir dissident".

És per això que els més de 200 signants del manifest, "com a representants del món de l'art i la cultura a l'estat espanyol", donen suport a Hasel i n'exigeixen l'alliberament, "així com que s'expulsin del Codi Penal aquest tipus de delictes que no fan sinó arranar el dret, no només de llibertat d'expressió, sinó de llibertat ideològica i artística".