Després d’haver suspès els concerts del 2020 i part dels del 2021, l’Orfeó Manresa ha estat treballant en el programa Cançons d’Eduard Toldrà per a cor mixt i piano, harmonitzades per Jordi Domènech. Un concert-espectacle titulat Pleniluni de maig. L’Orfeó Manresà canta Eduard Toldrà que s’estrenarà el 12 de juny (19 h) al Museu de la Tècnica de Manresa.

En aquesta actuació l’Orfeó interpretarà cançons compostes pel músic més representatiu del noucentisme català i completarà el programa amb dues obres de Frederic Mompou per a soprano solista. Les cançons que Toldrà va compondre, sobre textos de grans escriptors com Joan Maragall, Tomàs Garcés o Quevedo, eren per veu solista acompanyada de piano. El cor manresà cantarà les adaptacions d’aquestes cançons per a cor mixt i piano fetes per Domènech el 2012, per encàrrec de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú en motiu de la commemoració del 50è aniversari de la mort de Toldrà (1895–1962). El concert, amb la direcció de Xavier Pagès, tindrà com a solista Marta Vilella i Joel Díaz al piano. Blau Piqué i Saül Alvaredo s’encarregaran de la part actoral. El recital inclourà breus explicacions sobre Toldrà i sobre les obres.

A causa de l’actual situació sanitària l’aforament per assistir al concert serà limitat i caldrà reservar les entrades a través del web de l’entitat: www.orfeomanresa.cat. El concert, amb entrada lliure, se celebrarà amb el sistema de taquilla inversa.