Aquesta és la ‘playlist’ on poder escoltar totes les cançons d’Eurovisió 2022

Un total de 40 països seran els que participin en el festival després que l’organització hagi decidit sancionar Rússia per la seva invasió a Ucraïna

Chanel Terrero, representant d'Espanya a Eurovisió

Chanel Terrero, representant d'Espanya a Eurovisió

Redacció

La 66a edició d’Eurovisió és a prop i per escalfar motors què millor que conèixer detalladament les cançons que es presentaran al certamen musical més esperat de l’any. Generalment són 41 (aquest any 40) les cançons que opten a guanyar el Micròfon de Vidre, però només 26 arriben a la gran gala. La raó que aquest any siguin només 40 és que l’organització ha decidit sancionar Rússia i eliminar-la del concurs per la guerra a Ucraïna.

Com que Itàlia va guanyar l’any passat, Torí serà l’amfitriona per a aquesta edició del Festival d’Eurovisió en la qual Ucraïna surt com a favorita. Hi ha molta varietat d’estils musicals en les cançons d’aquest any: balades, cançons festives, reggaeton, synth pop, però, sobretot, destaca el folklore, una invitació per tornar als orígens.

Com cada any, l’organització d’Eurovisió facilita la llista de cançons a Spotify perquè els eurofans i el públic sentin les candidates al Micròfon de Vidre.

La primera semifinalse celebrarà aquest dimarts, 10 de maig. En aquesta, Albània serà l’encarregada d’obrir la gala amb Ronela Hajati i el seu tema ‘Sekret’, mentre que Rosa Linn amb el seu tema ‘Snap’ representant Armènia tancarà la nit. França i Itàlia també determinaran amb el seu jurat i televot quins 10 països es classifiquen per a la final.

La segona semifinal d’Eurovisió tindrà lloc aquest dijous, 12 de maig. Finlàndia serà el primer país a actuar amb The Rasmus i la cançó ‘Jezebel’, mentre que la República Txeca tancarà amb We Are Domi i el seu single ‘Lights Off’. Espanya, Alemanya i el Regne Unit elegiran els finalistes amb el vot dels seus respectius plafons d’experts i públic.