El renovat orgue de la Seu de Manresa oferirà un cicle de concerts inaugurals la Basílica Santa Maria de la Seu de Manresa amb un cicle de quatre concerts inaugurals que es faran aquest agost i a l’octubre. L’orgue es beneirà en un acte institucional i obert a tota la ciutadania, el dilluns 15 d’agost a les 11 del matí. A 2/4 de 9 del vespre, se celebrarà el primer concert a càrrec de Marcel Martínez, organista i kantor a l’Stephanuskirche de Tübingen, amb un programa format per peces de Max Reger, Jehan Alain, Diestrich Butxehude, Arvo Pärt, Jean Langlais, Arnolt Schlick i Johan Sebastian Bach. Divendres 19 d’agost (20.30 h), serà el torn d’Ana Aguado, professora d’orgue al Conservatori de Música de León, amb obres d’Eduardo Torres, Johan Sebastian Bach, Felix Mendelssohn, Joan M. Thomàs i Sabater i Louis Vierne.

Finalment, dissabte 8 d’octubre (també a les 20.30 h), Jordi Figueras i Carreras, organista titular de les esglésies de Sant Pere i de la Sagrada Família de Terrassa interpretarà peces de Johan Sebastian Bach. Anselm Viola, Felix Mendelssohn, César Franck i Léon Boëllmann. El cicle es tancarà l’endemà, 9 d’octubre (20 h), a càrrec de Maria Nacy, professora d’orgue al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, amb obres de Paul Hindemith, Jehan Alain, Maurice Duruflé i Johan Sebastian Bach.

Tots els concerts seran gratuïts i amb sistema de taquilla inversa. Els diners recaptats en aquests actes es destinaran a la campanya de restauració i ampliació de l’orgue, que segueix totalment vigent per garantir el correcte manteniment de l’orgue.