L’Escola Municipal de Música de Berga explora les arts escèniques amb l’alumnat de secundària

El projecte, que acabarà amb una creació col·lectiva de la trentena d'estudiants de tres centres de la ciutat, es veurà el 28 de març al Teatre Municipal

Una de les sessions del projecte

Una de les sessions del projecte / Arxiu particular

Redacció

Descobrir i experimentar les arts escèniques com a vehicle d’expressió i comunicació. Aquest és l’objectiu del projecte "Berga en escena" impulsat per l’Escola Municipal de Música de Berga per explorar altres disciplines artístiques, i tres centres d’educació secundària de la ciutat. Es tracta d’una iniciativa que té la participació d’una trentena d’alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Guillem de Berguedà, l’Institut Serra de Noet i l’Escola FEDAC Xarxa de Berga. El projecte va començar el passat dimarts i el condueix Ivan Otaola, graduat en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre, i la ballarina Laura Marsal.

Objectius

Els objectius principals del projecte "Berga en escena" són que l’alumnat pugui endinsar-se en les arts escèniques a través d’un treball multidisciplinar que engloba la dansa contemporània, el teatre i la música. L'objectiu és que l'alumnat prengui consciència de la utilitat de les arts en el procés de creixement i construcció de la personalitat en l’etapa de l’adolescència. A més d'adquirir habilitats (interpersonals, musicals... o despertar les inquietuds artístiques), el projecte també està vinculat amb les competències bàsiques de l’Educació Secundària Obligatòria (artístiques, físiques, de l’àmbit social, cultural i valors).

Periodicitat de les sessions

El projecte, amb finançament de la Generalitat, es portarà a terme durant el segon trimestre del curs lectiu 2022-2023 i comptarà amb la col·laboració musical de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música de Berga i el Conservatori de música dels Pirineus. Es faran sis sessions de tres hores de durada cadascuna, dins de l’horari lectiu dels centres de secundària, i culminarà amb una creació col·lectiva i mostra final davant el públic. Aquesta última sessió oberta a la ciutadania es durà a terme el dimarts, 28 de març, al Teatre Municipal de Berga.