Els periodistes de la Catalunya central han decidit atorgar per votació popular el Premi Plata al coordinador d'Unió de Pagesos al Bages, Josep Guitart, i el Premi Plàtan al Bisbat de Solsona. Els guardons, organitzats per la delegació territorial del Col·legi de Periodistes, s'entreguen a la persona o entitat que amb la seva accessibilitat hagi facilitat més la tasca informativa dels periodistes o, al revés, que hagi oposat més resistència a les sol·licituds d'informació i/o s'hagi mostrat més susceptible amb les informacions aparegudes sobre ella.

El Premi Plata és per al coordinador d'Unió de Pagesos al Bages, Josep Guitart. Els periodistes de la Catalunya central han valorat, especialment, la seva bona predisposició a atendre, quan se'l requereix, els mitjans de comunicació, a ser proactiu a l'hora de buscar testimonis per entendre les notícies i també han elogiat la seva defensa del territori i la petita pagesia.

El Premi Plàtan ha recaigut al Bisbat de Solsona. Els periodistes han justificat aquesta decisió per les dificultats que tenen a l'hora d'accedir a la informació relacionada amb aquesta institució i la seva poca transparència i col·laboració amb els mitjans. També són especialment crítics amb la gestió comunicativa que es va fer de l'afer del bisbe Xavier Novell.

Els guardons s'entregaran aquest divendres en el marc del lliurament dels Premis Batec, els premis anuals de la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya. També reconeixeran el berguedà Manel Alías, com a Periodista de l'Any; la periodista manresana Pilar Goñi amb el Premi Trajectòria i l'agència B-Comunicació (Berga) amb el Premi a la iniciativa periodística local.

Des d'aquest any els guardons són itinerants per la Catalunya central i enguany se celebren al Berguedà. Compten amb la col·laboració de l'Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà i tenen el suport d'Estrella Damm i Coca-Cola. Els premis es lliuren divendres 17 de març, a la sala Casino de Berga, a les 19 hores. L’acte és obert al públic en general.