El periodista lleidatà Juan Cal porta a Manresa la seva estrena en el gènere negre

"Crim al bancal" s'ha presentat aquest dijous a la Parcir | L'autor ha estat acompanyat pel també periodista i fundador d'aquest diari Gonçal Mazcuñán

Juan Cal signant un exemplar de la seva novel·la

Juan Cal signant un exemplar de la seva novel·la / Arxiu particular

Redacció

L'escriptor i periodista lleidatà Juan Cal (Pontevedra, 1956) ha presentat aquest dijous a Manresa el seu darrer llibre, una novel·la de gènere negre titulada Crim al bancal. La presentació s'ha dut a terme a la llibreria Parcir, a les 7 de la tarda, en companyia del també periodista Gonçal Mazcuñan, un dels fundadors de Regió 7.

Crim al bancal és la primera incursió de l'escriptor lleidatà en en gènere negre i en la llengua catalana. Amb anterioritat havia publicat tres novel·les en castellà: El exilio de Mona Lisa (2015), Operación Bucéfalo (2018) i Generación 1974 (2020). Totes tres han estat publicades per Milenio, de Pagès editors, que també ha publicat Crim al bancal a la col·lecció Marraco Negre.

La primera novel·la en català de Cal, que durant més de trenta anys va ser director del diari lleidatà Segre, és un thriller trepidant amb una galeria de personatges entre els quals apareixen polítics corruptes, abusadors sexuals i fins i tot terroristes de caire islamista. Al final, com ha de passar en aquest gènere, res és ben bé el que sembla. A la novel·la, un periodista veterà i no gaire triomfador i una advocada jove i seductora investiguen la misteriosa aparició d'un cadàver calcinat en un bancal de pomeres al poble de Mascançà.