Cirque du Soleil: 25 anys del debut a Catalunya, 13 espectacles estrenats i més de dos milions i mig d'espectadors

La companyia quebequesa va portar a Barcelona l'abril del 1998 'Alegria', la seva carta de presentació al país

Un dels números d''Alegria' del muntatge original que el Cirque du Soleil va portar a Barcelona fa 25 anys

Un dels números d''Alegria' del muntatge original que el Cirque du Soleil va portar a Barcelona fa 25 anys / ACN/Daniel Desmarais/Cirque du Soleil

Violeta Gumà (ACN)

El Cirque du Soleil va aterrar per primera vegada a Catalunya el 2 d'abril de 1998 a la Gran Carpa instal·lada al Centre Esportiu de La Mar Bella. La seva carta de presentació -ara fa just 25 anys- va ser 'Alegria', un dels espectacles més celebrats de la seva història. Des de llavors, la cèlebre companyia quebequesa ha portat fins a terres catalanes tretze espectacles més: 'Quidam', 'Saltimbanco', 'Dralion', 'Delirium', 'Varekai', 'Corteo', 'Michael Jackson: The inmortal', 'Kooza', 'Amaluna', 'Totem', 'Toruk', 'Luzia' i 'Messi10', l'únic d'estrena mundial. En total, acumula més de dos milions i mig d'espectadors a les tres ciutats per les que ha passat, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat i Tarragona, segons dades facilitades a l'ACN.

A Espanya, el Cirque du Soleil hi ha fet passar un total de 17 espectacles a 22 ciutats, que han congregat sota les seves diverses carpes 9,5 milions d'espectadors. 'Alegria' ha passat per la ciutat comtal un cop més des del 1998 i el 2024 repetirà la gesta. 

Un clown de 'Luzia', de Cirque du Soleil

Un clown de 'Luzia', de Cirque du Soleil / ACN/Gemma Sánchez

La companyia de circ més prestigiosa del món és la responsable d'una revolució creativa del gènere tradicional. Des de l'origen, els seus xous es basen l'espectacle visual i aposten per la fantasia amb la dansa, el mim, l'acrobàcia i la música com a pals de paller.

L'empresa està formada per més de 3.000 treballadors i impulsa, simultàniament, espectacles en gira i permanents. Regularment, el Cirque du Soleil organitza càstings per buscar nous talents, entre els quals hi ha antics esportistes d'elit o artistes rellevants de països de tot el món.