La banda bagenca Declivi actua aquest dijous al frankfurt Cal Xavi

Formada per sis joves d'entre 17 i 20 anys, el grup va estrenar el seu indi rock català a les festes del barri de Vic-Remei

Declivi són Max Galindo, Bernat Ledesma, Marc Romera, Víctor Martínez, Unai Tenreiro i Nil Navarro

Declivi són Max Galindo, Bernat Ledesma, Marc Romera, Víctor Martínez, Unai Tenreiro i Nil Navarro / ARXIU PARTICULAR

Susana Paz

Susana Paz

La banda Declivi, formada per sis joves bagencs d'entre 17 i 19 anys, que va debutar fa tres setmanes en els concerts de les festes del barri Vic-Remei, actua aquest dijous al frankfurt Cal Xavi de Manresa (Abat Oliba, 66), a partir de les 8 del vespre. Serà el segon concert d'un grup que practica el indi rock català i que s'emmiralla, trenta anys després, en el fenomen del rock català dels noranta.

Integrada per Bernat Ledesma (baix), Víctor Martínez (guitarra), Marc Romera (guitarra), Unai Tenreiro (bateria), Max Galindo (guitarra) i Nil Navarro (veu), la banda es va formar el febrer passat a partir de l'interès de Ledesma, Martínez i Galindo de fer un grup al qual, poc temps després i a partir de coneixences, es van sumar la resta de components. I la dinàmica de banda va funcionar: "vam connectar molt ràpid, com si tots ens coneguéssim de feia temps", asseguren. Van començar a assajar a final de març i després de debutar en un escenari a final de juny, properament enregistraran el seu primer tema. Ho faran als SIA Studio, del vilomarenc Jordi Armengol, amb la producció de Dave Sinner.

El nom de la banda, diuen, va sorgir perquè "tots pensem una mica el mateix: el món funciona fatal, així que cantarem al declivi per passar-ho bé". I cantaran en català amb temes propis: "volem crear la nostra pròpia música". De cançons en tenen ja "8 o 9" que presenten al públic en aquests primers concerts en un directe que també inclou versions d'Els Pets (S'ha acabat), Extremo Duro (Jesucristo García) o Gossos (Quan et sentis de marbre). Quant a les seves pròpies composicions, aquest dijous el públic podrà escoltar temes com El noi dels grups frustrats, TeseuMirall entelat o La pira. Tenen clar que la seva música està als antípodes, ara mateix, de la comercialitat però, malgrat tot, estan convençuts que el seu pop-rock "connecta amb el subconscient de molta gent" que escoltava Lax o Els Pets en la seva infantesa. De fet, una mica com ells.