Una marea rosa omple el vestíbul del Bages Centre per veure «Barbie»

La pel·lícula sobre la nina més famosa del món està tenint una gran acollida a Manresa

El film arrasa a la taquilla i es converteix en l’estrena més exitosa dirigida per una dona

Lluc Grandia

Fa menys d’una setmana que Barbie, la nova pel·lícula live-action sobre la nina més famosa de tots els temps, va aparèixer a les cartelleres del país, i els cinemes s’han inundat de color rosa. Samarretes, faldilles, un photocall... un muntatge, una moda que porta desenes de persones al cinema. Tant, que els vestíbuls dels cinemes Bages Centre, de Manresa, aquest dimarts -igual que en dies anteriors- ha quedat petit per acollir la gentada que omplia la sala. És igual l’edat: des dels més joves, amb pares o amb el grup d’amics, fins als adults, ningú s’ha volgut perdre l’obra dirigida per Greta Gerwig i protagonitzada per la Barbie Margot Robbie, amb Ryan Gosling com el seu Ken. Només una cosa en comú. El rosa com a protagonista.

A la llarga cua per aconseguir les entrades, s’hi suma la que han hagut de fer per esperar a poder entrar. Mentrestant, els espectadors feien temps fotografiant-se a la famosa caixa de les nines de Mattel, a escala humana. La Montse ha vingut amb la seva filla, la Chloe. Explica que «venim per ella, però la veritat és que a mi, de petita, també m’agradava molt». Explica també que li va fer molta gràcia el fet que siguin personatges humans els que representin la pel·lícula.

El rosa, protagonista a les sessions de 'Barbie' al Bages Centre

Fila per entrar a veure Barbie en una de les sessions d'aquest dimarts a Manresa / Oscar Bayona

La Marta i la Núria han aprofitat per fer-se la foto amb la caixa. La primera va tota rosa i amb una samarreta de la Barbie; la segona, explica, «no vaig arribar a temps de comprar-ne» i que, en general, venen perquè els hi agrada la nina.

Les persones més joves no són les úniques que s’han caracteritzat per a l’ocasió. La Mireia, la Lola i la Nati són tres amigues que també han optat pel rosa. Opinen que no és una pel·lícula infantil. «Els infants no entendran la pel·lícula, perquè la Barbie és dels 90, per això venim nosaltres», explica la Mireia. «Jo el principi no la volia veure, però hi va haver una noia a les xarxes que deia que és fins i tot feminista i trenca el clixé, i vaig tenir curiositat per si és així», afegeix.

El rosa, protagonista a les sessions de 'Barbie' al Bages Centre

Un grup de noies es fa una foto dins d'una caixa de la Barbie / Oscar Bayona

Barbie és, tot i l’estrena d’Oppenheimer el mateix dia, una pel·lícula cridada a ser un dels èxits de la temporada. Els més petits es divertiran; els més grans hi veuran un rerafons molt més profund, en una pel·lícula que posa a la Barbie fora de la vida de plàstic on ha estat els últims 64 anys.

Subscriu-te per seguir llegint