El Konvent de Cal Rosal inaugura Úter, de Gonzalo Borondo

L'espai berguedà acull una proposta permanent destinada a trobar-se amb un mateix i amb els altres

La vidriera s'ha construït de manera artesanal i manual

La vidriera s'ha construït de manera artesanal i manual / Arxiu particular

Redacció

El Konvent de Cal Rosal inaugura aquest dijous (19.30h) el projecte Úter de la mà de l'artista val·lisoletà Gonzalo Borondo. Una obra de caràcter permanent que reactiva un espai abandonat, que ha estat profundament transformat i convertit en habitable. Pensat per la reflexió i trobar-se amb un mateix, i amb els altres. L'artista de Valladolid, planteja un tribut que acompanya la idea de la fragilitat de l'ésser humà.

La coberta de l'espai ha estat reestructurada i s'ha donat un nou ús als materials sobrants, que per norma general han moblat l'espai del terra. Les teules s'han ajuntat i transformat en testos, mentre que les bigues han esdevingut graderies que actuen com a punt de trobada.

Una vidriera de cent metres quadrats, construïda de manera totalment artesanal i pintada a mà, inspirada en les construccions gòtiques i romàniques, dona aixopluc. A més, el vitrall estableix un vincle amb el passat de l'espai, una fàbrica que tenyia llana, filtrant la llum i pintant l'ambient. La idea dels elements que conformen la vidriera giren al voltant de la cura personal, la del paisatge, dels animals, del futur, de la llar i de la tradició.

La inauguració, que es farà aquest dijous a dos quarts de vuit, comptarà amb una sessió de música ambient a càrrec de Gil Roca. Al discjòquei resident al Konvent, l'acompanyaran tres membres afrodescendents del Jokko Collective: Opoku, Mookie i Baba sy. Un tast de tapes amb la col·laboració d'Elsa Guerra i Konvent Kuina posaran punt final a la presentació.