Fira Mediterrània. Roger Mas: «Amb la cobla no volem sorprendre ni ser originals»

Roger Mas presentarà a la Mediterrània del 2024 la segona part de l'aplaudit projecte creat el 2011 amb la Sant Jordi

Roger Mas, avui, just després de presentar el projecte a la fira

Roger Mas, avui, just després de presentar el projecte a la fira / Susana Paz

Susana Paz

Susana Paz

Ara serà negre sobre blanc. El cantautor solsoní Roger Mas serà un dels protagonistes de la Mediterrània del 2024 amb un nou projecte amb la Cobla Sant Jordi, una «continuació» de l’aplaudit espectacle conjunt que van estrenar amb entrades exhaurides abans de l’inici de la fira manresana de fa dotze anys, el 2011

 «En el primer disc, Perejaume va fer una portada amb les lletres en blanc sobre negre i ja, des de llavors, amb la cobla teníem la idea de fer una segona part, un mirall, amb negre sobre blanc. Hem tardat una mica més del que ens pensàvem», explicava ahir amb un somriure, però el projecte ja camina. L’objectiu, novament amb el pianista i arranjador Xavier Guitó, és repetir la fórmula: «un terç d’obra original, un terç de versions meves i la part que em sembla més interessant: amb aquesta sonoritat tan nostra, com és el so de la cobla, versionarem cançons dels nostres cosins i germans, des de Mèxic i fins a Sèrbia». El solsoní ho té molt clar: «Voltarem pel món jugant a partir de les nostres sonoritats». Ara, diu, la feina se centra en la tria del «repertori. Tenim temps». Ben bé un any.

I si engeguen una segona part és perquè, assegura, «ens van quedar moltes coses al pap. I no volem fer res diferent, ni sorprendre a ningú, ni ser originals. Vam crear un projecte que està molt bé i estem convençuts que es mereixia una segona part». «No voler ser original és un contratitular, oi?», pregunta. «Per què?», li demano: «perquè vivim en un món on tot ha de sorprendre, cridar l’atenció. I ja ho hem vist i ho hem sentit tot. Vull dir que no fa falta, que l’important és fer les coses ben fetes, gaudir-les i que ens emocionin, que valgui la pena l’estona perquè, a hores d’ara, tant el públic com nosaltres ja sabem de què va tot». Octubre 2024.