La Fundació .cat instal·la el primer sensor de la Xarxa de monitoratge del català digital

El dispositiu s'ha instal·lat a la seu d'Acció Cultural del País Valencià

Els responsables de la Fundació .cat mostren el primer sensor de monitoratge del català a internet instal·lat a la seu d'Acció Cultural del País Valencià

Els responsables de la Fundació .cat mostren el primer sensor de monitoratge del català a internet instal·lat a la seu d'Acció Cultural del País Valencià / ACN

ACN

La Fundació.cat ha instal·lat el primer sensor de la Xarxa de monitoratge del català digital. El 13 d'octubre l'entitat anunciava la creació de la xarxa, un dispositiu continuat que té l'objectiu de detectar incidències en la visibilitat del català a Internet i seguir l'evolució del posicionament del català en aquest àmbit. El primer sensor instal·lat avui s'ha col·locat a la seu d'Acció Cultural del País Valencià, membre de l'Aliança per la presència digital del català. "Els sensors de la primera onada de desplegament seran escollits per entitats membres de l'Aliança", ha explicat el responsable del programa Català digital de la Fundació .cat i coordinador de l'Aliança.

En les onades posteriors es preveu desplegar centenars de sensors nous per tot el territori, començant per algunes de les empreses, entitats i organismes que van participar en la confecció de l'informe sobre posicionament web del català i han manifestat la voluntat de continuar col·laborant, segons les necessitats de dispersió de la Xarxa.

Gràcies a la instal·lació d'aquests sensors es podrà automatitzar i millorar el sistema de monitoratge de les cerques en català ja existent tant a nivell de nombre de cerques, sensibilitat dels indicadors així com territorialment. Descentralitzar el monitoratge permetrà incorporar adreces IP d'arreu del territori de parla catalana i tenir una fotografia real de l'evolució de l'idioma en els resultats dels cercadors.