El triple salt del Marcel Gros

El pallasso manresà farà temporada a Barcelona, al cap de 10 anys, i ho farà per partida doble i amb un bolo a Galícia entremig

El triple salt del Marcel Gros | IMATGE PROMOCIONAL

El triple salt del Marcel Gros | IMATGE PROMOCIONAL / Pepa Mañé Vall de Vilaramó. Manresa

Pepa Mañé Vall de Vilaramó

Pepa Mañé Vall de Vilaramó

Assenyala amb sornegueria que és a punt d’iniciar la Ruta 66. O sigui, que el proper 22 de novembre, dia de Santa Cecília, patrona dels músics, farà 66 anys. Segurament ho celebrarà de la millor manera possible: «treballant», perquè aquells dies tindrà funcions escolars al Jove Teatre Regina, al barri barceloní de Gràcia.

«L’escenari és el meu pati de joc, on m’ho passo millor», diu el pallasso Marcel Gros (Manresa, 1957), que acumula més de 40 anys de trajectòria. A partir de dimecres (1 de novembre, Tots Sants), afronta un mes en el qual tornarà «a fer temporada en un teatre de Barcelona», una circumstància que no es donava des de «fa 10 anys, quan vaig estar al Poliorama». I el cas és que serà per partida doble. Primer serà al Sant Andreu Teatre (SAT), amb l’espectacle Petit univers, que just a finals d’agost li van reconèixer amb el premi del públic a la Fira de Teatre de Castella i Lleó, que se celebra a Ciudad Rodrigo. I després anirà al Regina, amb Contes amagats, que també va obtenir reconeixement, en aquest cas a la millor interpretació, a la prestigiosa Fira Fetén de Gijón, l’any 2019. En ambdós casos, a més de les funcions obertes al públic en general, també oferirà funcions adreçades a escolars. Al SAT, amb una altra obra, Planera M.Art; i al Regina igualment amb Contes amagats.

Per si no n’hi hagués prou, completarà el que podríem anomenar el triple salt de Marcel Gros amb un bolo a Galícia, concretament a Pontevedra, en el marc de la programació de Domingos do Principal. Allà interpretarà dues funcions de l’espectacle Particular. El pallasso manresà assenyala que «allà ja m’hi esperen, hi tinc molts fans i també hi vaig guanyar un premi. Hi vaig gairebé cada any, i el teatre sempre està molt ple. En comparació, hi he anat més que no pas a Barcelona, on vaig molt de tant en tant».

Ara bé, admet que «aquest mes no em puc queixar». No va més a Barcelona perquè «som molts els que tenim propostes, i no hi ha tants llocs per exhibir, sempre cal fer cua...». Ara li ha tocat el torn en dos teatres gairebé sense pausa... «però Barcelona és molt gran. Un és a Sant Andreu i l’altre a Gràcia, i no es fa mal una proposta amb l’altra». A més, ja hi ha triat d’oferir «varietat» en els espectacles: «un és el més nou, i l’altre funciona molt bé i l’he representat molts cops. Es complementen, es veu l’evolució. Si vol venir algun programador interessat, ja ho sap!».

«Ja no em queden gaires més oportunitats... Espero que n’hi hagin més, però en aquest moment de la carrera, tinc ganes de mostrar les coses que funcionen. Ara que sóc gran, faig les coses d’una manera que arriben millor que no pas quan era jove», sentencia. I anuncia que crea un nou espectacle: «en tinc moltes ganes».

BARCELONA. Sant Andreu Teatre (SAT). Espectacle Petit univers, premi del públic a la Fira de Teatre de Castella i Lleó. Dies: 1 de novembre, 12 i 17.30 h; 4 de novembre, 17.30 h; 5 novembre, 12 i 17.30 h; 11 novembre, 17.30 h; i 12 novembre, 12 i 17.30 h.

PONTEVEDRA. Teatro Principal. Espectacle Particular, dins de la programació Domingos do principal. És «un els millors moments de Marcel Gros, en què intento comunicar que ‘a petits problemes, grans solucions’» Dies: 19 de novembre, 12 i 18.30 h.

BARCELONA. Jove Teatre Regina. Espectacle Contes amagats, premi d’interpretació de la Fira Fetén (Fira Europea d’Arts Escèniques per a Nens i Nenes) de Gijón el 2019. Dies: 25 de novembre, 17.30; i 26 de novembre, 17.30 h.

Subscriu-te per seguir llegint