Abacus acull aquest dijous la presentació del llibre "Érem feres" d'Oriol Riart

El volum, de Pagès Editors, és un exhaustiu testimoni dels diaris personals de soldats que van lluitar a la guerra del 1936 fins al 1939

L'acte, amb la col·laboració de l'Associació Memòria i Història de Manresa, tindrà la participació de l'historiador bagenc Genís Frontera

Imatge de la portada del llibre

Imatge de la portada del llibre / Pagès Editors

Redacció

La Llibreria Abacus (carrer de les Barreres, 22) acull aquest dijous (19 h) la presentació del llibre Érem feres. Diaris personals de combatents de la Guerra Civil de l'historiador Oriol Riart, amb l'historiador bagenc Genís Frontera, en un acte amb la participació de l'Associació Memòria i Història de Manresa.

Portada del llibre

Portada del llibre / Pagès Editors

El llibre

Publicat per Pagès Editors, mostra de ben a prop l’experiència directa dels soldats que van viure la Guerra Civil Espanyola. L’autor ho fa a través dels seus diaris personals i d’una lectura acurada de les impressions, les pors, les necessitats i les emocions que els combatents van deixar per escrit en el mateix moment dels fets. A través d’aquests textos, els lectors coneixeran de primera mà qui eren aquells joves que, voluntàriament o obligats, van lluitar des de la primera línia de front. Quins eren els seus principals temors? Quins impediments havien de superar en el seu dia a dia? A qui trobaven a faltar? Érem feres és un exhaustiu testimoni per sentir la veu d’aquells soldats que van participar en la Guerra Civil de 1936-1939.

La investigació, a partir de 39 diaris, pretén mostrar l’experiència de guerra dels soldats a primera línia de front, a partir d’allò que ells mateixos més destaquen en les seves anotacions, realitzades dia a dia. Tot un corpus temàtic que vol explicar la quotidianitat de les trinxeres. 

Oriol Riart

Oriol Riart / Pagès Editors

L'autor

Oriol Riart Arnalot (Esterri d’Àneu, 1978) és doctor en Història Contemporània, arxiver i fotògraf. Especialista en la guerra civil espanyola, ha estudiat els vestigis bèl·lics dels municipis de Llavorsí i de Soriguera, ha dirigit el documental Valadredo (2011), emès per TVC, i ha treballat com a guia per diferents escenaris de la guerra al Pallars Sobirà. Ha publicat El patrimoni bèl·lic de Sant Joan de Vilamur (2021), Arxius i Guerra Civil (2020), Les falles al Pirineu (2016) i Itinerari d’una memòria enfrontada (2009). Actualment és el responsable de l’Arxiu Històric de les Valls d’Àneu i de la Biblioteca Pública d’Esterri d’Àneu.