L’escola de dansa Maria Cinta de Súria celebra avui el 40è aniversari

La gala tindrà lloc aquest dissabte Teatre Els Catòlics de Cardona en col·laboració amb l'entitat local Mans Unides

Imatge d’un aniversari anterior amb alumnes de diferents edats

Imatge d’un aniversari anterior amb alumnes de diferents edats / ARXIU PARTICULAR

Toni Mata i Riu

Toni Mata i Riu

La Maria Cinta Benabarre Fábregas encara recorda la primera classe que va impartir el 3 de desembre del 1983 a l’escola que des d’aleshores porta el seu nom a Súria i avui celebrarà l’efemèride en una gala que compartirà, al Teatre Els Catòlics de Cardona, amb l’entitat Mans Unides de la localitat ducal. La festa començarà a les 19 h, amb entrades a 6 euros (destinats a l’associació solidària), i prosseguirà posteriorment amb un sopar del 40è aniversari que aplegarà unes setanta persones.

«Encara tinc el retall del diari on posava que començaven les classes», explica l’ànima d’un projecte que també té una seu a Manlleu amb 35 anys d’existència. La surienca col·labora habitualment amb Mans Unides i ha volgut unir la trobada anual i la celebració de les quatre dècades de vida en una gala que posarà sobre l’escenari balls de diferents estils, des del clàssic al jazz i, fins i tot, una coreografia breu que aplegarà tots els alumnes de l’escola, des dels més petits als adults.

La surienca es confessa devota del ballet clàssic, però està oberta a portar a l’escola professors d’altres disciplines segons la demanda. «Hem fet hip hop, contemporani, ball en línia, balls de saló, ...», afegeix:«en això hi ha un punt de moda, hi ha moments que hi ha estils que s’imposen, ara toca la dansa urbana». Després de quaranta anys de treball a la seva població natal, la Maria Cinta se sent satisfeta del camí recorregut.