El psicòleg clínic Jordi Royo presenta aquest divendres a Berga el llibre «SOS Adolescents»

El berguedà parlarà al pavelló de Suècia d'un llibre que ja ha arribat a la tercera edició i que se centra en la salut mental després de la pandèmia

El volum analitza els comportaments de risc, parla de problemàtiques concretes i dona eines per entendre si esdevenen senyals d'alerta

Jordi Royo

Jordi Royo / Isabel Permuy

Redacció

El psicòleg clínic berguedà Jordi Royo presentarà aquest divendres (19 h), al pavelló de Suècia de Berga, SOS Adolescents. El naufragi de la salut mental després de la pandèmia, un llibre editat per Columna a finals de l’any 2022, que ja ha arribat a la tercera edició. 

La presentació tindrà l’assistència del propi autor, de Jaume Farguell, president honorífic del Casal d’Europa; Judit Carreras, del patronat de la Fundació Portal; Montserrat Magrané, directora general d’Amalgama7, i Ramon Martí i Montraveta, director medico-psiquiatre d’Amalgama7. Royo és, precisament, director clínic d’Amalgama7, vicepresident del Clúster Salut Mental de Catalunya, cofundador de la Fundació Portal, de la Sociedad Española de Prevención de la Violencia Filio parental (SEVIFIP) i soci d’honor de l’Associació d’Ex-drogodependents de Catalunya (AEC-GRIS). 

Portada del llibre

Portada del llibre / Columna

En el llibre s’hi analitzen diversos comportaments de risc dels adolescents i es donen eines per entendre fins a quin punt aquests comportaments són esperables o, al contrari, esdevenen senyals d’alerta. Per què, com diu Royo, «la covid-19 i les seves restriccions associades no ha causat trastorns mentals nous i desconeguts, però sí que ha accentuat els que ja teníem. I aquests són molts i molt diversos». Entre les problemàtiques concretes, l’ansietat, el TDAH, les conductes alimentàries, les drogues o l’abús de les pantalles.