Els grups bagencs Cürial i Declivi, finalistes al concurs Engresca't de Barcelona

Les dues formacions actuaran el 9 de març a la final del certamen que se celebrarà a la capital catalana

Els grups bagencs Cürial (a l'esquerra) i Declivi (a la dreta)

Els grups bagencs Cürial (a l'esquerra) i Declivi (a la dreta) / Arxiu particular

Redacció

La final de l'Engresca't 2024 tindrà entre els seus finalistes dues bandes del Bages. El grup musical de Sant Salvador de Guardiola Cürial, format per Joel Muñoz i Noël López, i la banda bagenca d'indi rock català Declivi actuaran a la final del concurs que se celebrarà a Fontana, Barcelona, el pròxim 9 de març després d'haver-se classificat en la categoria de bandes.

Cürial va néixer fa dos anys com una banda de música urbana i comercial en català. A finals del 2022 va publicar el seu primer senzill: Ding-Dong. El van seguir Només queda dormir, Punta Cana, Plaer i pecat i Reunió d’inversors, tots ells disponibles a les plataformes digitals.

La banda Declivi, formada per sis joves bagencs d'entre 17 i 19 anys, va debutar l'estiu del 2023. El grup, integrat per Bernat Ledesma (baix), Víctor Martínez (guitarra), Marc Romera (guitarra), Unai Tenreiro (bateria), Max Galindo (guitarra) i Nil Navarro (veu), practica l'indi rock català i s'emmiralla, trenta anys després, en el fenomen del rock català dels noranta. En el seu repertori de temes hi ha El noi dels grups frustratsTeseuMirall entelat o La pira.

La resta de finalistes de l'Engresca't d'enguany són Bivac i Elena Garcia.

L'Engresca't és un concurs per a grups i Djs novells que busquen donar-se a conèixer i créixer en el panorama musical. L'organitza l'Associació Cultural Telecogresca, una entitat formada per estudiants de Telecomunicacions encarregada des de fa quaranta-cinc anys de la festa universitària més multitudinària de Catalunya.