Eduard Gener revisita el seu repertori amb so swing-pop

El concert d’avui del cantautor a la Petita del Kursaal comptarà amb un sextet de músics

El solsoní ha dedicat el seu cinquè disc a homenatjar els músics autodidactes de poble  | ERIKA ESCUDERO

El solsoní ha dedicat el seu cinquè disc a homenatjar els músics autodidactes de poble | ERIKA ESCUDERO / Pepa Mañé Vall de VilaramÓ. Manresa

Pepa Mañé Vall de Vilaramó

Pepa Mañé Vall de Vilaramó

El cantautor solsoní Eduard Gener fa un any i escaig que presenta el seu cinquè disc, Swing de comarques, per les terres de Ponent, la Catalunya central, Girona, Barcelona... «Ha estat divertit mostrar-lo a la Catalunya mitjana, on realment sorgeix l’imaginari de les orquestres dels anys 60 que el van inspirar. És un disc que té un gust una mica antic, nostàlgic musicalment parlant, perquè he volgut fer-lo proper al swing, al jazz, a com es gravava abans, d’una manera més orgànica. Ha estat un homenatge als músics de poble autodidactes», remarca.

Amb el rodatge de Swing de comarques fet es presenta avui (20 h) a la Sala Petita del teatre Kursaal per oferir, amb la ironia marca de la casa, una selecció dels millors temes dels seus cinc discos, que recullen gairebé deu anys de trajectòria: Les avingudes (2015), Diumenge (2017), Vitamina D (1019), Anyoro el teu amor tan dolç (2021) i Swing de comarques (2022). «Hi haurà cançons de tots els discos, amb la idea de revisitar el meu repertori, en un format amb coristes, amb so swing-pop, que donarà una altra dimensió als temes, molt diferent de com sona els discos», explica. De fet, Gener, a piano i veu, actuarà liderant un sextet, que completaran músics que ja col·laboren amb ell habitualment i que són tots de la Catalunya Central: Montserrat Isanta, de Solsona, i Elena Ribera, de Cardona, als cors; el cardoní Nil Mujal, al saxo tenor; l’igualadí Toni Vilaprinyó, al baix; i el solsoní Andreu Moreno, a la bateria. «M’agrada apostar per músics amics, i propers a on visc», diu el solsoní, que espera fer més concerts amb aquest repertori i format aquest any, mentre prepara un nou disc, que preveu publicar el 2025.

D’altra banda, està ocupat al seu estudi de Solsona, Jezz Records, on, a banda de produir discos, ha muntat l’orquestra Jazz Jezz, amb músics locals, que està a punt per presentar-se al públic.