El projecte d’improvisació musical de Celeste Alías convida Phil Minton a la Fabra i Coats

L'artista anglès compartirà treball i un concert dissabte amb el col·lectiu format per 16 intèrprets

Algunes de les integrants de Veus Lliures, amb Alías al mig

Algunes de les integrants de Veus Lliures, amb Alías al mig / Imatge promocional

Pepa Mañé Vall de Vilaramó

Pepa Mañé Vall de Vilaramó

El projecte d’improvisació musical Veus Lliures, liderat per la cantant santjoanenca Celeste Alías, convida el dissabte 20 de gener al reconegut cantant i improvisador anglès Phil Minton a la fàbrica de creació Fabra i Coats de Barcelona.

Alías, amb una àmplia trajectòria jazzística, encapçala un grup de setze intèrprets que exploren de forma contínua els límits de la veu. Són veus femenines amb trajectòria dins del sector i a algunes de les quals Alías les va tenir com a alumnes al Conservatori Superior del Liceu. Gairebé després de dos anys després de la formació del grup, van oferir un recital el passat setembre al Konvent de Cal Rosal. Ara, el primer cor de música improvisada a Espanya, fa un pas més en la seva trajectòria poc comuna convidant a Minton, que fa més de quaranta anys que es va endinsar en la recerca i experimentació amb la veu i va formar el Feral Choir.

La jornada del dissabte 20 de febrer a la Fabra i Coats s’iniciarà al matí (10.30 h) amb un assaig obert del Feral Choir, que pot interessant tant a qui ja estigui iniciat en la improvisació com a cantants curiosos. De cara al vespre, s’ha lligat una entrevista pública a Phil Minton a càrrec del periodista i director del Club de jazz, Carlos Pérez Cruz, amb la idea de conèixer més a fons l’univers sonor d’aquest artista anglès. Serà a les 7 i, després, a les 8, s’oferirà un concert basat en el treball entre les Veus Lliures i Phil Minton en l’estada a la Fabra i Coats.

Es pot assistir com a oient en el treball vocal del dissabte al matí (10 euros) o a l’entrevista i el concert del vespre (10 euros, amb reserva; i 12 euros, a taquilla). Per al conjunt de l’oferta del matí i la tarda el preu és de 15 euros. Les reserves es poden fer a veuslliures@gmail.com.

El col·lectiu de Veus lliures el formen, a més de Celeste Alías, Anna Subirana, Marta Valero, Selina Worsley, Diana Palau, Alba Tor, Andra Artigas, Joana Gomila, Naus Calaf, Yexza Lara, Inés Galván, Mariona Sagarra, Sara Lilu, Agnès Balfegó, Mercedes Delclós, Magda Garre i Anna Tapia.