Tigre de paper commemora amb un llibre el centenari de la mort de Lenin

L'editorial manresana publica un volum amb una selecció d'articles de la trajectòria política del líder de la revolució russa que va morir el 21 de gener del 1924

Vladimir Lenin

Vladimir Lenin / FOTOGRAFIA HISTÒRICA

Toni Mata i Riu

Toni Mata i Riu

Avui fa cent anys va morir una de les figures politíques més influents del segle XX, Vladimir Ilich Uliánov, que ha passat a la posteritat com a Lenin. El segell editorial manresà Tigre de paper commemora l’efemèride amb la publicació de Tot el poder per als soviets, un volum que inclou una selecció de textos que abasta tota la trajectòria política d’un dels pensadors marxistes més influents i una personalitat clau en la història de la ideologia comunista.

El recull que presenta Tigre de paper, realitzat per l’editor Arnau Carné i amb traducció de Glòria Artiaga, reflexiona al voltant de la vigència del pensament de Lenin, en un moment en que el debat sobre els efectes i el futur del capitalisme són de plena actualitat. La selecció està precedida per un pròleg que signa l’historiador Manel López Esteve.

En els seus escrits, Lenin va teoritzar al voltant de la necessitat de l’existència d’un partit obrer, els mètodes per fer la revolució i el paper que hi havien de dur a terme els soviets, els reptes en la construcció de l’estat socialista, el fet nacional, l’imperialisme, la situació de la dona, la religió, l’emigració, el parlamentarisme, l’educació i la cultura, tal i com indiquen els responsables de l’edició.

Lenin va ser el principal líder de la Revolució d’Octubre de 1917 a Rússia que va donar lloc a la creació de la Unió de Repúbliques Socialistes Soviètiques. Nomenat president del Consell de Comissaris del Poble, el 1922 va esdevenir el màxim dirigent de la URSS. Lenin va morir dos anys després.

"Tot el poder per als soviets!". Lenin. Tigre de paper. 22.50 euros. 276 pàgines. Edició d'Arnau Carné. Traducció de Glòria Artiaga.

"Tot el poder per als soviets!". Lenin. Tigre de paper. 22.50 euros. 276 pàgines. Edició d'Arnau Carné. Traducció de Glòria Artiaga. / TIGRE DE PAPER