Igualada exhibeix la fotografia social al festival FineArt

El certamen que s'inaugura aquest divendres es desplega per quinze espais i es podrà visitar fins al 17 de març

Imatge del treball «Alma gitana» de Jordi Oliver | JORDI OLIVER

Imatge del treball «Alma gitana» de Jordi Oliver | JORDI OLIVER / TONI MATA I RIU. manresa

Toni Mata i Riu

Toni Mata i Riu

El mercat de fotografia que tindrà lloc durant el cap de setmana a l’Adoberia Bella és la gran novetat del 12è FineArt, el certamen fotogràfic que se celebra a Igualada des d’avui i fins al 17 de març. Una setantena de fotògrafs, alguns dels quals procedents d’altres països, donen vida a un certamen que en aquesta ocasió se centra en la fotografia social i documental amb una quarantena d’exposicions en quinze espais de la ciutat.

La primera edició del mercat de fotografia donarà l’oportunitat de remenar, triar i comprar fotollibres i fotografia de qualitat. Tant dissabte com diumenge, de 10 a 21 h, l’Adoberia Bella estarà plena de parades. Els participants són els fotògrafs Alexandre Escolà Nixon i Xavier Manrique, l’artista visual Jaume Perera, el laboratori de llibres La Bibliogràfica-la Ciclogràfica, els segells Edicions possibles i Editorial Lumínic, La Kòsmika (Alejandra Morales, J. Ignasi Ros i Mia Martí), Linnuit Fotografia. Enric Manonelles, l’espai d’arts i tallers Artèria i el mateix i FineArt Igualada.

Una altra de les activitats ressenyables del primer cap de setmana del festival és la presentació de l’exposició Alma Gitana, que ensenya els dotze darrers anys de treball de l’autor barceloní Jordi Oliver. L’acte es farà dissabte a les 18 a l’Escorxador i tindrà la participació de la ballarina Paula Almenara, que ha creat una performance a partir de les fotografies d’Oliver, així com de l’activista i escriptora francesa Esmeralda Romanez, impulsora de la federació europea de dones romanís i viatgeres, i alguns dels protagonistes de les instantànies.

El cap de setmana també es fan visites guiades a les exposicions d’Alfons Rodríguez, Gisela Pretel i Ricard Duran i a la de l’Aula de Fotografia Lídia Carbonell.