Els Amics de les Arts portaran el seu nou disc a les Vesprades de Fonollosa

El grup presentarà «Les paraules que triem no dir», que van publicar el març

Els Amics de les Arts tornaran a les Vesprades després de sis anys | ACN/GUILLEM ROSET

Els Amics de les Arts tornaran a les Vesprades després de sis anys | ACN/GUILLEM ROSET / susana paz. manresa

Susana Paz

Susana Paz

Per tercer cop en disset edicions, Els Amics de les Arts tornaran el dissabte 6 de juliol a les Vesprades de Fonollosa. Ho faran amb el nou disc Les paraules que triem no dir -publicat el març- i en l’emplaçament que la comissió organitzativa va estrenar l’any passat: l’alzina centenària del Mas Serarols. Com en la passada edició, es manté un únic concert amb «un artista potent» que, el 2023, va protagonitzar Els Pets. Els Amics de les Arts ja van passar per les Vesprades el 2010 i el 2018.

La proposta de música i natura, plenament integrada en la programació estival bagenca, va deixar l’any passat l’emblemàtica Alzina de Querol pel risc d’incendi. I enguany, «amb la sequera tan brutal que estem patint, i havent de programar amb previsió, no veiem factible tornar-hi», explica Sabina Calmet, de la comissió organitzativa de les Vesprades. La decisió, recorda Calmet, ja no va ser fàcil l’any passat, perquè l’Alzina de Querol és «un indret al mig del bosc, amb molta màgia. Però hem de ser prudents. L’alzina centenària del Mas Serarols, més a prop del poble, és preciosa i la predisposició dels seus propietaris és total». Igualment, assegura, «l’esperit de les Vesprades, com ja vam comprovar l’any passat, es manté intacte».

Organitzades per l’Associació Cultural i Recreativa de Fonollosa, per a Calmet la «proximitat» entre públic i artistes i la complicitat que es crea en el paratge («amb unes grans vistes de Montserrat») és un dels punts forts de les Vesprades.

Les entrades anticipades, que es van posar ahir a la venda, es poden adquirir en diferents modalitats: sopar (a l’Espai de la Feixa de Cal Tomàs) i concert (42 euros); concert (27 euros) o sopar (15 euros). Les entrades es poden adquirir a la web www.vesprades.cat L’obertura de portes serà a 2/4 de 9 del vespre i el concert començarà a les 10 de la nit. Com és habitual, diu Calmet, el format del concert serà amb el públic assegut en cadires. L’aforament aproximat és d’unes 600 persones.

[object Object]

Els Amics de les Arts ( Joan Enric Barceló, Dani Alegret i Ferran Piqué) va publicar el març el nou disc Les paraules que triem no dir (Pistatxo Records), que completa l’àlbum estrenat fa un any Allà on volia. Les set noves cançons radiografien el grup des d’una perspectiva íntima i contundent amb temes que esdevenen un cant a l’amistat com Sort que sou aquí, la nostàlgia amb Aquests dinars o la delicadesa de Dormir al teu costat. A punt de fer 20 anys, Alegret celebra que amb el pas del temps el grup ha après a treballar amb llibertat creativa. -ACN