Carme Ruscalleda rep el Premi Bite honory award a la difusió de la cultura culinària catalana
La lituana Aiste Miseviciute, el català Josep Roca i el nord-americà Matt Goulding també han estat distingits
ACN
La cuinera Carme Ruscalleda ha estat reconeguda aquest dilluns amb el Premi Bite honory award a la difusió de la cultura culinària catalana que atorga la Generalitat. El guardó s'ha donat a conèixer aquest vespre durant la Gala Nacional de l'Enoturisme i la Gastronomia, celebrada al Teatre Nacional de Catalunya i presidida pel president del Govern en funcions, Pere Aragonès. És la segona edició d'uns premis que volen reconèixer el paper "fonamental" dels creadors de continguts digitals enogastronòmics en el foment d'aquest tipus de turisme i posar en valor Catalunya com a destinació enogastronòmica "de referència a escala mundial".
Ruscalleda ha estat reconeguda per una trajectòria "excepcional" en el món de la gastronomia, que l'ha convertit en referent "indiscutible" de l'alta cuina catalana i internacional. Va ser la primera xef catalana amb tres estrelles Michelin. També se l'ha reconegut per una carrera professional "impecable" que ha "traspassat fronteres".
Dins la categoria Bite, que té en compte la divulgació enogastronòmica en un àmbit d'actuació mundial, també ha estat guardonada la lituana Aistė Misevičiūtė amb el premi Best foodie, que distingeix la persona que desenvolupa el millor contingut mundial en l'àmbit enogastronòmic.
El guardó Best winefluencer ha estat atorgat a Josep Roca, considerat la persona més influent mundialment en l'àmbit de la creació de continguts enològics. Finalment, el nord-americà Matt Goulding ha estat distingit amb el premi Best food traveller per la creació de continguts gastronòmics relacionats amb viatges.
Els Mos
Pel que fa a la categoria Mos, que té en compte l'àmbit nacional, ha estat premiada la periodista Trinitat Gilbert com a Millor ambaixadora al ser considerada la millor creadora de contingut de la gastronomia catalana.
El premi a Millor prescriptor de la cuina catalana ha recaigut sobre Paco Solé, per la divulgació de la gastronomia catalana en els mitjans digitals. Lluís Tolosa ha estat guardonat amb el premi a Millor prescriptor del vi, i 'Dones del vi' ha estat distingit amb el premi a Millor col·lectiu per ser l'agrupació amb millor presència digital relacionada amb l'enogastronomia catalana.
Els Premis Bite i Mos són una de les actuacions que impulsa el Govern en el marc de la 'Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025', una distinció que, afirma el Govern, ha de servir per posicionar Catalunya com a gran referent mundial de l'alimentació i el turisme enogastronòmic.
A l'acte també hi han assistit els consellers d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, i de Drets Socials, Carles Campuzano, així com el secretari d'Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, i la directora general de Turisme, Marta Domènech.
- Més de 20 anys esmorzant cada dissabte al Golden
- Dos professors de Manresa recullen prop de 5.000 signatures per canviar el sistema d’ensenyament
- El superaliment ric en antioxidants que has de consumir cada nit per millorar la memòria
- Detenen un home a Berga per forçar la seva exparella a pujar en un cotxe i retenir-la contra la seva voluntat
- L’Ajuntament estudia la creació de noves piscines públiques a Manresa
- ERC de Sant Vicenç dels Horts demana a la direcció nacional que 'depuri responsabilitats' pel ninot de Junqueras
- Necrològiques del 9 de juliol del 2024
- Canvis en la gratuïtat del Túnel del Cadí: es farà per mitjà d'una app vinculada a la matrícula del vehicle