Les 10 fires i festes que no et pots perdre aquest cap de setmana

Apunta, que l'agenda del 22, 23 i 24 de setembre ve carregada d'activitats

Berga celebra Santa Tecla, Santpedor viu Sant Miquel i la Pobla de Lillet obre el calendari boletaire

Imatge de la Fira de Sant Miquel de Santpedor

Imatge de la Fira de Sant Miquel de Santpedor / Arxiu/Eduard Vega

Redacció

7a Fira dels Playmobils, Manresa

Dissabte i diumenge, de 10 a 14 i de 16 a 20 h, al Museu de l’Aigua i el Tèxtil. Constarà de 10 diorames creats per l’associació Click&Clack, photocalls, tallers i parades amb peces de totes les èpoques i temàtiques. Es podrà participar en el joc del Click amagat. L’entitat Tertúlies Criança Manresa també farà un diorama. Entrades individuals (4 euros) i familiars a la venda al web del Parc de la Séquia. També es podran comprar a la taquilla del museu.

Fira de Santa Tecla de Berga

Consulta aquí tota la programació d'actes d'aquest dissabte i diumenge

Festa Major de l'Ametlla de Merola

DIvendres, a les 18.30 h, penjada de la Creu al campanar. A les 19 h, al Queda’t, inauguració de l’exposició La vida a prop del riu. Organització: Associació de Veïns i Plataforma l’AM RiuNet. A partir de les 20 h, a l’envelat, acte d’inauguració de la festa major amb TastaL’AM, tastos de plats, platets i pinxos acompanyats de cervesa i vi. A les 21 h, pregó de festa major. Després, fi de festa amb Moi i i Toti Band i PD Xics. Dissabte, a les 12 h, repic de campanes. Tot seguit, a la plaça del Cafè, festa de l’escuma amb animació i Holi. A partir de les 17 h, a la plaça de l’Església, joc d’escapada al carrer: Missió Espacial. Activitat per a totes les edats. Inscripcions a partir de les 17 h en grups de màxim 4 persones. Sortides a partir de les 17.30 h i cada 10 minuts. Gratuït. A les 22 h, al Teatre Esplai, espectacle Clau per a dos, de John Chapman i Dave Freeman. Comèdia en dos actes, amb direcció de Moisès Boixadera. Entrades a la venda a www.ametllademerola.cat. A partir de les 00 h, concert amb QNDA i Sixtus. Diumenge, a les 10 h, repic de campanes. A les 10.15 h, cercavila amb la Cobla Berga Jove i els Nans, Cascavells i Gegants. A les 10.30 h, missa major en honor a Sant Mateu, patró de l’Ametlla de Merola. Cants a càrrec del Cor Parroquial. A les 12 h, a la plaça de l’Església, balls de festa major: Traca Valenciana, Ball de Cascavells, Ball del Gegantó Cascavel, Ball de Nans i Ball de Gegants. En acabar, audició de 3 sardanes amb la Cobla Berga Jove. A les 18.30 h, a la plaça de l’Església, ball amb Lucky Luke. Seguidament, des del campanar, focs artificials. Dilluns, a les 11 h, missa dels fidels difunts, concelebrada pels capellans veïns. En acabar, benedicció i entrega de les Corones de Sant Mateu. A les 12.30 h, a l’envelat, concert vermut amb Aquell parell. A les 19 h, a la plaça del Mercat, audició de sardanes amb la Cobla Contemporània. Dimarts, a les 18 h, baixada de la Creu del campanar.

Festa de Sant Miquel, Castellví de Rosanes

Divendres, a partir de les 20.30 h, a la plaça, assaig obert dels castellers Vailets de Gelida. Dissabte, a les 8.30 h, sortida des de la plaça de la caminada jove. Cal inscripció i portar esmorzar. A la tornada, vermut a preus populars. De 18 a 23 h, a la pista del CCR, 2a Fira Tastets de vi. A partir de les 23.30 h, al plaça, Nit de festa amb Silver Monkeys i Dj Dylan Lorenzo. Diumenge, a partir de les 12 h, a la plaça, 6a Diada castellera de Sant Miquel. A les 19 h, a la sala del CCR, espectacle Punto de Rocío, amb Daniel Anglès i Marc Sambola. Entrada gratuïta.

FirAnoia, Igualada

Fira multisectorial de la comarca al centre d’Igualada. Divendres, a les 17 h, obertura de la 70a edició de FirAnoia. A les 18 h, al passeig Verdaguer amb cruïlla amb el carrer Sant Josep, inauguració amb les autoritats. A les 18 h, a l’Espai Servisimó, classe dirigida de zumba. Organització. Gimnàs Infinit Igualada. A les 18 h, a l’Espai Servisimó, ping pong a càrrec de Club Ping Pong Igualada. A les 18 h, a l’Espai Vera, Crossfit Box. Organització: Box Dinàmic Xtrem. A les 18 h, a l’Espai Servisimó, concert de gòspel d’Igualada Gospel Choir. A les 19.30 h, a l’Escorxador, Tasta’m. Cal inscripció prèvia a la web de Firanoia. Dissabte, a les 10 h, a l’Espai Vera, Crossfit Box. Organització: Box Dinàmic Xtrem. A les 10.30 h, a l’Espai Servisimó, dansa amb Dance & fun. A les 11.30 h, a l’Espai Servisimó, gimnàstic artística amb Anoia Club Gimnàstic. A les 17.30 h, a l’Espai Servisimó, dansa clàssica i neoclàssica a càrrec d’Espais d’Arts Dansa. A les 18 h, a l’Espai Servisimó, cercavila itinerant de Protons Percussió. A les 18 h, a l’Espai Vera, Punt de Partida, amb l’Associació Punt de Partida. A les 19 h, a l’Espai Servisimó, dansa de ritmes llatins amb Q-Arts. A les 19.30 h, a l’Escorxador, Tasta’m. Cal inscripció prèvia a la web de Firanoia. A les 20 h, a l’Espai Servisimó, classe dirigida de zumba a càrrec de Gimnàs Calfont Wellness Centre. Diumenge, de 9 a 14.30 h, al parc de l’Estació Vella, mercat d’antiguitats, col·leccionisme i arts. Organització: Fira d’Igualada. De 10 a 12.30 h, a la plaça de l’Ajuntament, recepció d’hereus i pubilles de la comarca, amb animació infantil amb Anima’ns i cercavila. A les 10 h, a l’Espai Servisimó, gimnàstica hipopressiva amb Gimnàstica Hipopresiva Fanny. A les 10 h, a l’Espai Servisimó, escacs amb Club Escacs Igualada-Ateneu. A les 10 h, a l’Espai Vera, Punt de Partida, amb l’Associació Punt de Partida. A les 12.30 h, a l’Espai Servisimó, exhibició de dansa amb L’Aula escola de dansa. A les 17.30 h, a l’Espai Servisimó, exhibició d’arts marcials amb Centre Gui. A les 20 h, a la plaça de Can Font, sorteig d’automoció. uActivitats d’esbarjo familiars, durant els tres dies de FirAnoia. Codelearn: extraescolar de programació, robòtica i pensament computacional adreçada a joves de 7 a 18 anys. New York Institute: contes per a nens petits, manualitats, pintura i dibuix. Espai Abacus: jocs, tallers infantils i manualitats. Abre Team: tallers sobre el procés d e plantació i germinació de l’abret i també com s’ha de cuidar un cop arribin a casa. Anima’ns: jocs de fusta amb toro mecànic infantil. EOI Igualada: activitats en anglès i alemany per al públic adult i jove.

11a Fira de la cervesa artesana de l’Espelt, Òdena

Dissabte, d’11 a 00 h, al bell mig del poble de l’Espelt, amb 17 espais cervesers, música, furgoteques i productes de proximitat. A les 19.30 h, actuació de Pascual i els Desnatats. A les 22 h, Disco 54. Organització: Associació d’Amics de la Cervesa Artesana La Bromera.

33a Fira del Bolet i el Boletaire, la Pobla de Lillet

Dissabte, durant tot el dia, al centre de la vila, fira i mercat del bolet. A les 11 h, a la plaça de l’Ajuntament, tallers de manualitats per als més petits. A les 12.30 h, a la plaça de l’Ajuntament, Cassoleta del Boletaire. A les 13 h, al centre de la vila, cercavila amb els Cap-grossos de la Pobla i els Geganters i grallers de Sant Julià de Cerdanyola. De 16 a 17, al pavelló municipal, entrega dels plats cuinats del 23è Concurs de plats amb Bolets i del 8è Concurs infantil de plats amb Bolets. A les 18.30 h, entrega de premis. A partir de les 19 h, al pavelló municipal, 9a edició del Tasta’n músic, amb l’acompanyament dels concerts en directe i tapes i vins per a tothom. A les 19.15 h, actuació de The Swimming Boys. A les 21 h, actuació de Funky Souls. Diumenge, tot el dia, al centre de la vila, fira i mercat del bolet. Tot el dia, a la plaça del molí, exposició micològica. A les 7 h, a la plaça de l’Ajuntament, inscripcions del 5è Concurs del Boletaire. A les 13 h, entrega de premis. A les 12 h, a la plaça de l’Ajuntament, ballets i danses amb l’Esbart Cadí de Bagà. A les 12.30 h, a la plaça de l’Ajuntament, Cassoleta del Boletaire. A les 14 h, al pavelló municipal, dinar del Boletaire. Preu: 20 euros. Venda anticipada de tiquets dissabte i diumenge durant la Cassoleta del Boletaire.

Fira de Sant Miquel, Santpedor

Divendres, a les 19 h, obertura de l’espai Vermusic al pàrguing de Cal Llovet. La música en directe es combinarà amb les propostes gastronòmiques de les furgoteques. A les 21 h, concert de versions amb Top Band. A partir de les 20 h, a la placeta del Born, Taverna Popular de la Fira. A les 20 h, xerrada Transició energètica i territori. A les 21 h, botifarrada popular. A les 22 h, mostra de cultura popular, amb les colles locals amb Castellers de Santpedor, Bous de Foc de Santpedor, Bastoneres del Putxot i Geganters de Santpedor. A les 22.30 h, Firatasca, ruta pel poble acompanyada per la Xaranga Magic. A les 00.30 h, PD Bimbos i PRRU. Organització: Associació Ateneu Popular Ca la Teia. A les 20.30 h, a l’auditori Convent de Sant Francesc, maridatge de vins amb Joan Soler i Esperanceta de Casa Gassia. Amb la col·laboració de la DO Pla de Bages. Preu: 8 euros. Dissabte, a les 9.30 h, sortida de l’auditori Convent de Sant Francesc de la caminada espectacle A Redossa i la pell dels camins. Experiència d’interacció paisatgística i cultural, de pensament en l’espai públic. A partir de les 18 h, obertura de l’espai Vermusic al pàrguing de Cal Llovet. La música en directe es combinarà amb les propostes gastronòmiques de les furgoteques. A les 21 h, concert amb Harpo. A partir de les 10 h, a la placeta del Born, Taverna Popular de la Fira. De 10 a 14 h, jocs gegants a càrrec de l’Esplai Geps i hora del vermut. A partir de les 10 h, matinal d’escacs a càrrec del Club d’Escacs de Santpedor. A les 11.30 h, hora del conte a càrrec de Mont. A les 17 h, pre-tast amb PD Pardal. A les 18 h, 11è Tast de cerveses a càrrec de cerveses Hòppit. Inscripció prèvia i informació a les xarxes socials de l’Ateneu Ca la Teia. Fins a les 23 h, música, servei de barra i sopar. A les 23.30 h, concert de fira amb Antonio el Remendao (rumba). a les 01 h, DJ Max TÖwel. Organització: Associació Ateneu Popular Ca la Teia. A les 17.30 h, a la plaça del Sindicat, plantada de la 39a trobada de colles geganteres, amb la colla gegantera de Santpedor i colles convidades. A les 18 h, inici de la cercavila. Es farà el bateig del nou gegantó de l’Associació Cultura Popular Escoles de Santpedor. De 18 a 23 h, a Cal Clarassó, The Resilience in the Village (Cal Clarassó Edition), música electrònica amb Dj Turtu, Dj k-sas i David Hat. Organització: Associació The Resilience Santpedor. A les 21 h, amb inici i final a la plaça Gran U d’Octubre, correfoc infantil, amb la Colla Infantil dels Bous de Foc de Santpedor amb els Diables i el Bou Carajillu juntament amb els Diablons de Xàldiga de Manresa, acompanyats per Batukd’or. A les 22 h, bella i enceses de lluïment del Bou Brufat, el Bou Carajillu i els Diables dels Bous de foc de Santpedor; el Gripau de les Bruixes del Nord de Sabadell; els Dimonis de Morella; Diabmonis de la Rapita; Os Diaples da Uerba i Dimonis de la Plana, acompanyats per batukd’or i la Xaranga Màgic. A les 22.30 h, amb inici i final a la plaça Gran U d’octubre, correfoc. Organització: Associació Bous de Foc de Santpedor. A les 00 h, a Cal Llovet, concert amb Edu Esteve, cantant badaloní sorgit d’Eufòria; la banda de tribut a Txarango Músics de Carrer i DJ Wateke Parties. Entrades: 7 euros, anticipades; i 10 euros, a taquilla. A la venda a Codetickets i a l’Ajuntament. Diumenge, de 10 a 20 h, pels carrers i places del barri antic, 33a Fira de productes naturals i ecològics amb músics i artistes al carrer. De 10 a 20 h, a la capella de Sant Andreu, exposició de ceràmica, dels treballs realitzats al taller municipal. De 10 a 13 h, a la plaça Generalitat, trobada de puntaires. Organització: Grup de Puntaires de Santpedor. A les 8 h, amb inici a la plaça Sindicat, 21a Caminada de la Fira de Sant Miquel. 13 km. Coca, xocolata i mistela. Inscripció gratuïta el mateix dia. Organització: Club Esportiu Hivernal del Bages. A les 12 h, programació especial i en directe des de la plaça Gran U d’Octubre (sota el porxo de l’Ajuntament), de Ràdio Santpedor (90.0 FM). A partir de les 10 h, a la placeta del Born, Taverna Popular de la Fira. A les 10 h, obertura amb música ambient i servei de barra. A les 11.30 h, actuació dels Acordionistes de Santpedor. A les 12 h, actuació musical del Cor de Teies. A les 12.30 h, concert Vermut a càrrec d’El Pa de Cada Dia (rap i hip hop reivindicatiu i en català, d’Igualada). A les 14 h, dinar popular: paella de verdures. A partir de les 15.30 h, glosa de sobretaula (cançó popular improvisada), a càrrec del Grup de Glosa de Manresa. A les 17.30 h, bingo musical. A les 19 h, 13è Karaoke Popular i 7è Concurs de Camises Alegres. Organització: Associació Ateneu Popular Ca la Teia. A les 10 h, a la plaça de l’Església, mostra d‘activitats de la Llar d’Avis Ca l’Arola. A les 12 h, a la plaça de l’Església, actuació castellera amb els Castellers de Santpedor, Tirallongues de Manresa i Nois de la Torre de Torredembarra. A les 12 h, a la Nau (espai de tallers), acte de presentació de l’espectacle Ultra. Conferència per presentar l’obra produïda pel SAC i dirigida per Daniel Rived que s’estrenarà el 30 de setembre. La peça explora la visceralitat del futbol a través de la poètica de les arts escèniques. A partir del migdia, a l’aparcament del carrer Ample, rostit de porc a càrrec de Casamitjana Food. Es podran demanar tapes o plats. A les 18 h, al carrer Passeig, conta contes La tardor amb el follet distret. A partir de les 11 h, obertura de l’espai Vermusic al pàrguing de Cal Llovet. La música en directe es combinarà amb les propostes gastronòmiques de les furgoteques. A les 20.30 h, concert d’acustic covers amb Su&Si. A les 19 h, a Cal Llovet, comèdia Cunyades, a càrrec d’Àngels Bassas, Fermí Fernàndez, Mònica Pérez i Jordi rius. Entrades: 12 euros, anticipades; i 15 euros, a taquilla. A la venda a Entrapolis i a l’Ajuntament. uEspai infantil: diumenge, al carrer Passeig, parades d’iniciativa infantil: manualitats, objectes de segona mà... De 10 a 13.30 i de 17 a 19 h, animació familiar Kapla: laboratori de construccions per a totes les edats amb 15.000 peces del joc de construcció Kapla. D’11 a 14 i de 17 a 10 h, planetari, amb la projecció dins d’una cúpula inflable de 5,5m de diàmetre sobre la Lluna, constel·lacions, planetes i del Sistema Solar. Sessions de 45 minuts.

Festa Major de Fonollet, Puig-reig

Divendres, a les 21.30 h, pregó i entrapanada popular. A les 22 h, concert de The Velcros. Dissabte, al matí, final del campionat de pàdel de Fonollet. A les 17 h, concurs de truc. Inscripcions a les 16.30 h. A les 20 h, sopar de pagès i entrepans. Reserves: 699 424 376 (Florenci) i 686 096 274 (Pep). A les 22 h, concert de Never2Late. A les 23.30 h, concert de Jises & The Funkytects. Diumenge, a les 9.30 h, missa cantada dels goigs a Sant Sadurní i ball de la Borreia de Fonollet amb la Berguedana de Folklore Total. A les 11 h, jocs tradicionals amb la Cia. de Jocs L’Anònima. A les 12 h, espectacle infantil de Dani Magyk. A les 13 h, vermut popular i balls participatius amb la Berguedana de Folklore Total. A les 14 h, dinar popular. Places limitades. Reserves: 699 424 376 (Florenci) i 686 096 274 (Pep). A les 17.30 h, ball de festa major amb Jordi Bruch. Hi haurà bar, brasa i entrepans de pagès fets al moment i inflable per a la mainada.

Festa major de Solsona

Divendres, a les 20 h, a la sala de plens de l’ajuntament, lliurament de premis del 42è Concurs de pintura ràpida i el 8è Concurs de fotografia de la Festa Major, i entrega de records als nens i nenes que s’acomiaden del ball de bastons i els cavallets.