Què puc fer avui? Plans per Tots Sants

No et perdis cap detall de la programació de la Trilogia de la mort de Berga, la Fira de la Carabassa de Calaf i la Fira de les Bruixes de Sant Feliu Sasserra, entre altres

Imatge d'arxiu de la Fira de les Bruixes de Sant Feliu Sasserra

Imatge d'arxiu de la Fira de les Bruixes de Sant Feliu Sasserra / arxiu

Redacció

Amb disfressa o sense, els municipis de la regió central han preparat una gran varietat de propostes per fer-te sortir de casa els pròxims dies per celebrar la Castanyada i Tots Sants. Et proposem un recopilatori de fires, festes i activitats per a tota la família:

MANRESA 

Celebració de la mort - Avui, de 18 a 19 h, a la plaça Sant Domènec. Ritual per desmuntar el tabú de la mort i abordar-la des de la satisfacció d’haver viscut amb les persones estimades, organitzat pel col·lectiu Capalafí, el Servei d‘Acompanyament en el Dol de la Catalunya Central i l’Ajuntament de Manresa. 

BERGA

Trilogia de la mort - Avui, a les 17 h, a la plaça de Sant Pere, visita guiada Tots els colors de la mort. Recorregut per conèixer les tradicions del dia dels difunts a diversos indrets del món. Cal fer reserva a aj022.ofturisme@ajberga.cat o 93 821 13 84. A les 19 h, al cementiri municipal, visita guiada Persones i personatges. Per recordar berguedans i berguedanes anònims i oferir-los l’últim adéu en vers i prosa, a càrrec de Roger Cortina. Cal fer reserva a aj022.ofturisme@ajberga.cat o 93 821 13 84. 

CALAF

7a Fira de la Carabassa -Avui, de 10 a 14 h, a la plaça dels Arbres. A les 8 h, arribada: verificació i pesada de les carabasses del concurs. A les 10 h, mercat de la carabassa, amb artesania i productes de proximitat. Tasta Carbassa: tastos gastronòmics a càrrec de restaurants locals per esmorzar, fer el vermut... Exposició de productes de tardor. Jocs de la fira, amb L’Estrany viatge del Senyor Tonet, de la Cia Tombs Creatius. A les 11 h, taller infantil: pinta la tevacarabassaa. A les 13 h, lliurament de premis a les carbasses: de 300, 150 i 75 euros.

SANT FELIU SASSERRA

24a Fira de les Bruixes - Avui, durant tot el dia, al nucli antic, parades artesanes, comerços locals i tavernes. Espai d’herbes remeieres. Exposició Fotografies de la Fira, a la bibliotea SAnt Pere Almató. De 10 a 14 h, a l’entrada de l’ajuntament documental Sotsvegueria del Lluçanès. De 10 a 14 h, al parc dels Castanyers, 9a trobada d’intercanvi de plaques de cava. A les 17 h, al parc dels Castanyers, xerrada Herbes remeieres i trementinaires, amb Olga Domingo, descendent de trementinaires de Cal Negre d’Ossera. uActuaciosn teatrals: a les 10.45 h, cercavila de la plaça de l’Església fins al parc dels Castanyers. A les 11 h, al pac dels Castanyers, titelles. A les 11.30 h, cercavila del parc dels Castanyers fins a la plaça de l’Església. A les 11.45 h, Espellofadores i taverna. A les 12.30 h, Família 1. A les 13 h, Ball de les escombres, L’aniatitorit i Sardana dels aprenents de bruixot. A les 13.15 h, El Samaniat. A les 15.30 h, al parc dels Castanyers. titelles. A les 16 h, cercavila del parc dels Castanyers fins a la plaça de l’Església. A les 16.15 h, Espellofadores. A les 16.45 h, Família 2. A les 17.30 h, Ball de les escombres, L’aniatitorit i Sardana dels aprenents de bruixot. A les 17.45 h, El Samaniat. a les 18 h, captura i judici. A les 19 h, al serrat de les Forques, la Forca. 

SANT FRUITÓS DE BAGES

Sarau de castanyada amb Rah-Mon Roma. Avui, a les 18 h, al Cobert de la Màquina de batre.

Castaween 2023 a la Rosaleda - Dissabte 4 de novembre. A partir de les 18 h, truc o tracte. De 18 a 20 h, concurs de cases engalanades. A les 19 h, castanyada. A les 19.30 h, obertura del passatge.

ST. SALVADOR DE GUARDIOLA

Fira de la Torrada - Avui, a partir de les 9.30 h, a l’avinguda de la Generalitat, esmorzar de Torrada. Preu: 5 euros. Organització: Bruixes de Guardiola. De 10 a 14 h, al carrer de la Creu i carrer de Dalt, mercat de pagès i artesania. Al matí, ambientació amb els Ministerrs del Sabre. De 10 a 14 h, al pàrquing de l’antic ajuntament, taller de paper amb Sastres Paperers. Gratuït. De 10 a 14 h, al pàrquing de l’antic ajuntament, taller de sabó de llana amb Cal Sargantana. Gratuït. De 10 a 14 h, al pàrquing de l’antic ajuntament, demostracions d’antics oficis: cistelleria, llauneria, vidre de Murano, torner, A les 11 i a les 12.30 h, a l’avinguda de la Generalitat espectacle On són les castanyes?, amb la companyia Cinc Cèntims. A partir de les 14 h, a l’avinguda de la Generalitat, arrossada popular. Preu: 10 euros. Venda de tiquets al Punt d‘Informació Turística. A continuació, a l’avinguda de la Generalitat, sobretaula amb el grup manresà Entre d’Altres. Hi haurà una exposició del Parc Rural de Montserrat. A les 18 h, davant de l’Ajuntament, trobada per les obres de curta durada en espais no convencionals del festival Test: Pluja ardent (tragicomèdia), De quatre a vuit (drama amb tocs de comèdia) i La funerària (comèdia musical). Gratuït. Reserva d’entrades a ssg.cultura@diba.cat.

Subscriu-te per seguir llegint