Quines activitats nadalenques hi ha aquest cap de setmana a la Catalunya central?

Et llistem les propostes més interessants que la regió central acull els primers dies de desembre

Ambient al mercat de Nadal de Gironella, el 2022

Ambient al mercat de Nadal de Gironella, el 2022 / Ajuntament de Gironella

Redacció

Busques plans per aquest cap de setmana? Ara que ja ha començat el mes de desembre i ha arrencat el compte enrere per Nadal, et deixem un llistat de les millors activitats festives que pots fer aquests dies.

Nadal

ARTÉS

  • «Alimentem el gran tió»: Diumenge, de 8 a 13 h, al bosc del costat del polígon, Excursió per buscar el tionet per endur-se a casa, història del tió i esmorzar popular. Preu: 25 euros. Inscripcions: 695 081 488. Organització: Comissió de Reis.

ESPARREGUERA

  • Encesa de la il·luminació nadalenca: Divendres, a les 17.30 h, als carrers de la vila.
  • 4a Zombomba nadalenca: Dissabte, a les 18 h, al gimnàs de l’escola Taquígraf Garriga.

FONOLLOSA

  • Sopar d’advent: Dissabte, a les 20.30 h, al centre cultural, sopar. Cal haver fet inscripció. A les 22 h, ball amb Joan Vilandeny. Entrades: 8 euros, i 6 euros per als socis de l’ACR de Fonollosa. 

GIRONELLA

  • Market Gironella Vila de Nadal: La tercera edició del mercat de Nadal, que arrenca dissabte, s’allargarà fins al 31 de desembre, s’ubica a la plaça de l’Estació i comptarà amb 22 casetes de fusta que vendran productes artesans, alimentaris i nadalencs. Nom. Dissabte, a les 18 h, a l’avinguda Catalunya amb carretera de Casserres, festa de l’encesa de les llums de Nadal. Diumenge, a les 12 h, al Market a la plaça de l’Estació, vermut musical amb CIGMA. A les 18 h, macro cantada de nadales Jordi Costa, el Sec. 

IGUALADA

  • Obertura del Calendari d’Advent: Divendres, a les 19 h, al Niu Màgic de Cal Font, encesa de la primera bombeta del calendari. Cada dia, fins al 24 de desembre, s‘encendrà una bombeta. A les 19.15 h, actuació de l’Igualada Gospel Choir. En acabar, actuació de la coral Els Verdums. 
  • «Teixint el Nadal»: Dissabte, a les 18.30 h, a l’antiga fàbrica Cal Salines (avinguda Balmes), inauguració de l’exposició a cel obert, que repassa la història tèxtil d’Igualada. Els Fanalers i la Conxita la Teixidora hi faran parada abans d’anar al Niu Màgic. Accés lliure. Ho organitza: Fagepi i botiguers de l’avinguda.

MANRESA

  • Pista de gel: Fins al 14 de gener, a la plaça de Sant Domènec. Horaris: entre setmana de 17 a 21 h, últim torn a les 20.30 h; caps de setmana i festius de 10 a 21 h. Els dies 24 i 31 de desembre i 5 de gener, fins a les 20 h, últim torn a les 19.30 h. Matins entre setmana de dies lectius reservats per a grups escolars. Reserves per a grups escolars: ubicmanresa@ubicmanresa.com. No es fa reserva d’entrades per al públic general. Entrades: 7 euros. Organització: Unió de Botiguers i Comerciants i Ajuntament.

NAVARCLES

  • Taller de tió: Avui, a les 17.45 h, a la Creueta Centre Cultural. Gratuït amb inscripció prèvia.
  • 2a Pujada del Tió: Diumenge, a partir de les 10 h, a la pista d’atletisme, xocolatada popular. A les 10.30 h, animació infanti amb Jaume Ibars. A les 11.30 h, es deixarà el tió Rodó al bosc. Activitats gratuïtes. En col·laboració amb La Marató. Organització: Club Atletisme Navarcles.

PIERA

  • Encesa de llums de Nadal: Avui, a les 17.30 h, davant de l’ajuntament
  • Concert-vermut solidari: Diumenge, de 12 a 14 h, al Casal de la Gent Gran, amb la col·laboració de l’Aula Municipal de música. Per commemorar el Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat. Els beneficis aniran destinats a les activitats de lleure inclusiu que realitza l’entitat Dispiera.  
  • Gala de Piera Televisió: Diumenge, a les 17.30 h, al teatre Foment. Gala solidària contra el càncer, amb espectacle, màgia i concerts. 

PUIGCERDÀ

  • Festa d’encesa dels llums de Nadal: Dissabte, a les 19 h, a la plaça de Santa Maria. Hi haurà coca i xocolata per a tothom.

PUIG-REIG

  • Encesa de les llums de Nadal: Divendres, a les 18.30 h, a la plaça de la Creu, amb cantada de nadales per l’Escola Municipal de Música. Seguidament la UBIC convidarà a berenar amb coca i xocolata per a tothom.

SALLENT

  • Encesa de llums de Nadal: Avui, a les 17 h, tarda d’activitats per a tots la família.
  • Bosc dels tions: Diumenge, a les 11 h, trobada a la plaça dels Arbres. Preu: 20 euros. Organització: FAES Sallent.

SANT VICENÇ DE CASTELLET

  • «Il·luminem el Nadal» : Avui, a les 19 h, al pont de Sant Vicenç de Castellet, espectacle en motiu del Centenari del pont de Sant Vicenç de Castellet.

LA SEU D’URGELL

  • La Seu Màgica i la Ruta dels Tions: Dissabte, de 17 a 18.30 h, descoberta de tots els punts de la Seu màgica, on hi haurà els Minairons. De 17 a 18 h, L’indret màgic de les associacions, i berenar amb els Minairons, al passeig Joan Brudieu; Racó dels desitjos i Caseta Món Màgic de les Muntanya, amb maquillatge, a la plaça Soldevila; Espai de la Música, amb taller de xapes, a la plaça de les Monges; Joc de troncs, amb taller de manualitats, a la plaça Sant Roc; i Espai Màgic de la Fada del Quer, amb espectacle de màgia, al carrer Regència d’Urgell. A les 18 h, al punt màgic Espai de la Música, nadales al carrer. A les 18 h, al punt màgic Joc de Troncs, encesa de llums al carrer Canonges amb batucada Takumba i Diables de l’Alt Urgell, fins a la plaça de la Monges on, a les 18.30 h, s’iniciarà una cercavila. A les 19.30 h, a la plaça dels Oms, cerimònia de l’encesa de llums de Nadal amb espectacle piromusical a càrrec del Grup de Diables de l’Alt Urgell.

SOLSONA

  • 8a Fira del Tió: Divenres, de 18.30 a 23 h, a la plaça de Palau, 1r tióFest: espai gastro-cultural del Gremi d’Hostaleria i Turisme del Solsonès. Música en directe amb Trio Cardener i The Velcros. Dissabte, de 10 a 20 h, a la plaça Major, Fira del Tió i mercat d’artesania Menestrala’t. Al carrer de Sant Miquel, fira d’entitats. A la plaça de la Catedral, Alimenta el tió amb il·lusió: recollida de joguines noves. Hi col·labora: Creu Roja del Solsonès. Als claustres de la catedral, exposició de tions i diorames de Nadal fets amb Playmobil. Venda de bastons i tions. La recaptació es destinarà al Rebost Solidari del Solsonès. Concurs: Busca els tions als aparadors de la UBIC. D’11 a 13 h, a la plaça de Palau, espai infantil amb tallers de Nadal: estampació botànica de roba, dibuix i pintura, decoracions nadalenques i el racó dels contes; inflables i xocolatada. A les 11 h, a NM Cuines (carretera de Manresa, 38, baixos), taller de decoració d’una taula de Nadal a càrrec de Núria Miralles Riu. Preu: 12 euros. Inscripcions al 613 004 857. A les 13 h, a la plaça de la Catedral, espectacle Caga, Tió!, a càrrec de la companyia Sensedrama Teatre. A les 16.30 h, a la plaça de Palau, espectacle Que comenci el Nadal, amb Jaume Ibars. Xocolatada a càrrec dels alumnes del cicle d’activitats comercials de l’escola Arrels II. A les 18 h, a la plaça Major, lliurament de premis i encesa de l’arbre de Nadal i de la il·luminació nadalenca. A les 18.30 h, a la plaça de la Catedral, exhibició del Jove Ballet Solsoní. A les 19 h, amb inici a la plaça Major, actuació itinerant pel nucli antic de l’Orfeó Nova Solsona. Diumenge, a les 12 h, al Teatre Comarcal, concert solidari a l’hora del vermut a càrrec de Salva Racero Trio, amb maridatge de vi i música. Entrades: 10 euros. Es destinaran íntegrament al Rebost Solidari del Solsonès. A la venda a entradessolsones.com.

SÚRIA

  • Portada del pessebre a Coaner: Diumenge, a les 9 h, sortida des del Pla de la Font per anar a plantar un pessebre de muntanya davant de Sant Julià. Cantada de nadales amb la Societat Coral La Llanterna i la Coral Sòrissons de l’Escola Municipal de Musica. Esmorzar per als participants i parada de records de Coaner. Organització: Amics de Coaner i Centre Excursionista. 

Subscriu-te per seguir llegint