Manresa obre una fira de Santa Llúcia ampliada

L'esdeveniment se celebrarà els dies 8,9 i 10 de desembre i comptarà amb un mercat amb més d’una cinquantena d’expositors

Tallers i activitats a la fira de Santa Llúcia, a la plaça Major de Manresa

Tallers i activitats a la fira de Santa Llúcia, a la plaça Major de Manresa / Oscar Bayona

Francesc Galindo

Francesc Galindo

Avui s’obre a Manresa una fira de Santa Llúcia ampliada a tres dies. S’instal·larà a la plaça Major els dies 8, 9 i 10 de desembre, i a la Baixada de la Seu el dia 13 de desembre, festivitat de Santa Llúcia. Es tracta d’una fira de caràcter marcadament tradicional, amb articles molt lligats al Nadal, des de torrons a ponsèties i boix passant per productes d’artesania i alimentació, tota classe de regals i figures per preparar el pessebre.

Organitzada per l’Ajuntament de Manresa, la Fundació Turisme i Fires de Manresa i els Amics de la Fira de Santa Llúcia, l’esdeveniment comptarà amb un mercat amb més d’una cinquantena d’expositors. L’organització posa èmfasi en els productes de comerç just que s’oferiran i la voluntat de posar en valor l’artesania i la compra seguint una sèrie de criteris ecològics.

Paral·lelament, els dies 8, 9 i 10 a la Plana de l’Om hi haurà un espai de mercat vinculat al projecte Artífex de promoció del comerç artesanal.

A part dels expositors, s’ha preparat un programa d’activitats per a tots els públics, com el Tió gegant solidari, en col·laboració amb la Marató de TV3, i l’espectacle de carrer Carilló, on diferents personatges explicaran contes teatralitzats sortint d’un rellotge gegant, a càrrec de la companyia La Tal. També hi haurà cantades de nadales, jocs, tallers infantils, degustacions i exhibicions i, des de Manresa Turisme, s’oferirà el joc de pistes El Misteri del Balç, inspirat en experiències escape room. El programa sencer es pot consultar a la web www.firamanresa.cat.

Després de la fira de Santa Llúcia arribarà l’Artífex Puigmercadal a la plaça del Mercat, els dies 16 i 17 de desembre. Cal comptar també amb la fira que organitza l’entitat privada Nadalaires, de Nadal a Reis davant el Casino.

L’Artífex Market Puigmercadal tindrà lloc els dies 16 i 17 desembre a la plaça Puigmercadal, dissabte tot el dia i diumenge durant el matí. Comptarà amb una vintena de llocs de productes d’artesania i proximitat, que conviuran amb un programa ple d’activitats.

Arrencarà amb la màgia del Mag Pol, que realitzarà una actuació especial dins del mercat en què també mostrarà els secrets dels seus trucs.