Els únics cinemes d'Europa que projecten 'Wonka' amb olor a xocolata estan a Barcelona

Consulta les sales on s'utilitza la tecnologia 4DX: plou, neva i, fins i tot, s'estimula l'olfacte amb la vaporització de diferents aromes

El tràiler de Wonka

El tràiler de Wonka / imatge promocional

Abel Cobos

Estàs assegut en la butaca del cinema i, de cop, et despentina una ràfega de vent fred. El seient vibra i una onada de calor t'envaeix. Un parell més de terratrèmols i t'esquitxa un doll d'aigua. En qualsevol moment t'esperes que soni el teu mòbil amb les alarmes de la Generalitat. Però no, respira. Simplement estàs en una sessió de cinema amb tecnologia 4DX.

No et sona el 4DX? És l'evolució del 3D. Aquí no sols són les imatges les que intenten sortir de la pantalla, també la temperatura i la meteorologia. En total, una vintena d'efectes sincronitzats amb el que passa en pantalla: flocs de neu, ràfegues de vent gelat, gotes d'aigua i fins i tot, estimulació olfactòria.

Precisament, el sentit de l'olfacte és la novetat que presenten els Cinemes Filmax Gran Via 4DX (Gran Via 2, Granvia de L’Hospitalet, 75, L'Hospitalet de Llobregat) per a aquest Nadal. En concret, amb una de les estrenes festives més esperades, ‘Wonka’, amb Timothée Chalamet, Hugh Grant, Olivia Colman i Rowan Atkinson en els rols protagonistes. Aquestes sales són les primeres (i úniques) a Europa que projectaran el film amb efecte olor de xocolata. Sí, a la pluja, la neu, la calor i el fred li suma ràfegues d'olor a xocolata que et faran sentir que estàs surant en rius de xocolata de la mà de Willy Wonka.

L'experiència promet ser única, i no sols per l'olor del dolç més populars: són els únics cinemes a Catalunya amb tecnologia 4DX, i els únics en el món amb tres sales 4DX i una Screen X, pensada per al cinema immersiu. Imagina't veure aquí ‘Godzila: Minus One’, un altre de les estrenes de les festes. Acabes la pel·lícula i vas directe a la perruqueria.