La superproducció de ciència-ficció de Denis Villeneuve ‘Dune: Parte Dos’ arriba als cinemes

Prime Video estrena la sèrie ‘Reina Roja’ i Netflix deconstrueix el cas de la Manada amb el documental 'No estás sola'

Una de les escenes de la pel·lícula 'Dune: Parte Dos'

Una de les escenes de la pel·lícula 'Dune: Parte Dos' / Warner Bross Pictures

Redacció

La segona part de la superproducció futurista de Denis Villeneuve, 'Dune: Parte Dos', arriba aquest divendres als cinemes. El projecte que dona vida cinematogràfica a la novel·la de ciència-ficció de Frank Herbert promet noves batalles que la primera part, amb ZendayaTimothée Chalamet que continuen de protagonistes i als quals s'incorpora Austin Butler. A les plataformes, HBO Max estrena 'The Regime', protagonitzada per Kate Winslet; Prime Vídeo incorpora al catàleg la sèrie 'Reina Roja', amb Victoria Luengo i Hovik Keuchkerian, mentre que Netflix deconstrueix el primer 'Me too' a l'Estat amb la pel·lícula documental 'No estás sola: La lucha contra la Manada'.

'Dune: Parte Dos'

Timothée Chalamet i Zendaya protagonitzen l'esperada seqüela 'Dune: Parte Dos'. El director Denis Villeneuve torna a posar-se al capdavant de l'aventura espacial. La segona part del film de 2021 segueix l'ascens de Paul Atreides al poder dels Fremen i com inicia un viatge espiritual i marcial per convertir-se en messies. Tot plegat mentre intenta evitar l'horrible, però inevitable futur que ha presenciat: una guerra santa amb el seu nom, que s'expandeix per tot l'univers conegut.

'Dos chicas a la fuga'

'Dos chicas a la fuga' del director Ethan Coen és una roadmovie sobre l'amistat. El film explica la història d'una noia a qui li agrada molt la festa que viatja de Filadèlfia fins a Miami amb una amiga que és reservada. Pel camí recorreran bars i trobaran diversitat d'obstacles com un cap tallat, una exparella amargada, un maletí misteriós i un sanador malvat. El film compta amb les interpretacions de Magaret Qualley, Geraldine Viswanathan, Pedro Pascal o Matt Damon.

'Dream Scenario'

Després de clausurar la 56a edició del Festival de Sitges arriba la comèdia de terror 'Dream Scenario'. El film té una direcció de Kristoffer Borgli i un repartiment encapçalat per Nicolas Cage i amb altres noms de primer nivell com Julianne Nicholson, Michael Cera i el veterà Dylan Baker. L'argument gira al voltant d'en Paul Matthews, un professor i pare de família corrent; amb una vida aparentment normal, que es capgira, de sobte, quan milions de persones comencen a somiar amb ell. Al principi, aquest estrany succés li resulta una benedicció, però a mesura que els somnis comencen a canviar el to, la seva vida començarà a convertir-se en un malson.

'La bestia en la jungla'

'La bestia en la jungla' és un drama que tracta una història al llarg de 25 anys, de 1979 a 2004. En un enorme club nocturn, un home i una dona observen i esperen un esdeveniment desconegut. Tot plegat mentre se segueix l'evolució de la música disco a la tecno en una història d'obsessió. Es tracta d'una adaptació lliure de la novel·la homònima de Henry James.

'Tótem'

La directora de cinema mexicana Lila Avilés ofereix el film 'Tótem'. La Sol, una nena de set anys, es passa el dia a casa del seu avi ajudant amb els preparatius de la festa sorpresa pel seu pare. Al llarg del dia, el caos s'apodera a poc a poc de la família, fracturant la seva estabilitat. La Sol abraçarà l'essència de deixar-se portar per un alliberament per la seva existència.

'La aventura infinita'

El film d'animació del director rus Andrei Kolpin 'La aventura infinita' parla d'un temps llunyà on hi havia pau entre tots. Fins que el fantasma blanc va provocar fissures i va amenaçar en destruir-ho tot. Només un home pot detenir-lo, és valent, fort, ben plantat i va en bicicleta. El seu nom és Koschey.

'Guadalupe: Madre de la Humanidad'

El documental 'Guadalupe: Madre de la Humanidad', dels directors Andrés Garrigó i Pablo Moreno, s'esforça per revelar el que encara no s'ha dit o entès sobre les profètiques aparicions de la Verge de Guadalupe.

'Not a Pretty Picture'

Subtitulat en català s'estrenarà el drama 'Not a Pretty Picture'. En una barreja de narrativa i filmació documental d'una manera única, la directora Martha Coolidge presenta una història autobiogràfica sobre una violació sexual que analitza els personatges i les circumstàncies que els envolten. En seguir els efectes de l'abús sexual en el personatge principal, es busca analitzar l'important impacte del qual moltes persones no consideren una violació.

Plataformes (del 28 de febrer al 5 de març)

HBO Max estrena 'The Regime' amb Kate Winslet

El 4 de març arriba a la plataforma 'The Regime', protagonitzada per l'actriu Kate Winslet. La sèrie té sis episodis i narra la història d'un règim autoritari modern que es comença a trencar. Després de no sortir durant força temps del palau, la cancellera Elena Vernham s'ha tornat cada vegada més inestable i paranoica. Quan converteix el soldat Herbert Zubak (Matthias Schoenaerts) en el seu confident, la seva influència provocarà encara més fractures al palau, però també al país. D'altra banda, aquest 28 de febrer s'estrena la nova sèrie documental 'Dios salve a Texas', on tres directors diferents expliquen històries que permeten fer una radiografia del seu passat, present i futur.

Aquest divendres 1 de març també s'estrena la segona temporada de 'Royal crackers', en què els germans Stebe s'enfronten a l'obscur passat del seu pare; el nou documental 'Pianoforte' sobre joves talents que competeixen en el Concurs Internacional de Piano Chopin a Polònia; i la segona temporada de 'Condenada', en què la jutge Alicja Mazur torna a la presó.

El thriller 'Reina Roja' assalta el catàleg de Prime Video

Dirigida per Koldo Serra i protagonitzada per Victoria Luengo i Hovik Keuchkerian, aquest 29 de febrer arriba la sèrie 'Reina Roja' a Prime Video. Es tracta de l'adaptació del primer títol de l'exitosa trilogia literària de Juan Gómez-Jurado. En aquest thriller de set episodis, Luengo interpreta el paper d'Antonia Scott, la dona més intel·ligent del món, a qui la policia recluta per una missió secreta. La producció -de Dopamine i Focus- compta també amb els actors Alex Brendemühl, Nacho Fresneda, Emma Suárez, Urko Olazábal y Selam Ortega.

Apple TV+ s'hi estrena una nova sèrie còmica

El divendres 1 de març Apple TV+ incorpora una nova sèrie còmica: 'Las aventuras (completamente inventadas) de Dick Turpin', amb l'actor Noel Fielding en el paper del llegendari bandoler britànic. Turpin s'embarca en una travessa d'allò més boja quan el nomenen líder d'una banda - en contra de la seva voluntat – i li encarreguen burlar un corrupte "general antilladres", Jonathan Wilde (interpretat Hugh Bonneville). Ambientada en el segle XVIII, la sèrie té sis capítols, dels quals s'estrenaran junts els dos primers.

La deconstrucció de la Manada, a Netflix

Netflix estrena el pròxim 1 de març la pel·lícula documental 'No estás sola: La lucha contra la Manada', una deconstrucció del cas que va generar el primer 'Me too' a l'Estat. Prèviament, aquest dimecres s'estrenarà la sèrie documental 'Conspiraciones de EE. UU.: Los asesinatos del Pulpo', una sèrie d'assassinats sense resoldre i alguns dels escàndols polítics més sonats del segle XX.

D'altra banda, aquest dijous arribarà 'Un fuerte aplauso', una sèrie dramàtica que gira al voltant de diverses dècades d'una família nuclear que s'enfronta, es desafia a ella mateixa i en la societat que viu. Netflix estrenarà aquest divendres l'acció de 'Furias' i la ciència-ficció de 'El astronauta'.

La segona entrega 'Power Play' arriba a Filmin

Filmin ofereix el 5 de març la segona entrega de la primera temporada de la sèrie 'Power Play', formada per sis capítols restants. Es tracta d'una comèdia noruega sobre la història de Gro Harlem Brundtland, que a finals dels 70 era una jove doctora en favor de l'avortament que va arribar a convertir-se en la primera dona primera ministra de Noruega el 1981.

'Todo va bien' arriba a Disney+

Disney+ estrena aquest dimecres la sèrie dramàtica 'Todo va bien'. La producció segueix una família disfuncional de París que s'enfronta a la tràgica malaltia d'un dels fills.