Ceuta estudia accions judicials contra TV3 per uns comentaris contra els aficionats

Ceuta estudia accions judicials contra TV3 per uns comentaris contra els aficionats

Ceuta estudia accions judicials contra TV3 per uns comentaris contra els aficionats / CCMA

EFE

El govern de Ceuta ha anunciat aquest dilluns que estudia accions judicials contra TV3 per uns comentaris "vexatoris" contra els aficionats del Ceuta que aquest diumenge es van desplaçar fins a Tarragona per presenciar el partit contra el Nàstic de la fase d'ascens a Segona Divisió.

Esport3, canal de la Corporació per on es va emetre el matx i els comentaris, ha emès aquest dilluns un missatge de condemna titllat les paraules de "totalment inadmissibles" que es van fer i ha demanat disculpes a l'afició ceutí.

En un micròfon obert abans del començament del partit, es va sentir dir entre rialles als comentaristes encarregats de la retransmissió del matx: "Si obres la gàbia ja, riu-te'n tu dels micos de Gibraltar", en al·lusió als aficionats del Ceuta, que estaven, van dir, "enfilats a la gàbia" a les grades situades en una de les cantonades del Nou Estadi Costa Daurada de Tarragona.

El govern de la Ciutat Autònoma ha considerat aquest dilluns “absolutament lamentable el comportament vexatori” vers l'afició de Ceuta que va tenir la televisió pública catalana durant la retransmissió del matx. El govern ceutí, que presideix Juan Jesús Vivas (PP), ha afirmat en un comunicat: "Se'ls va arribar a qualificar de micos, un comentari inacceptable per a qualsevol mitjà de comunicació, ja que conté un biaix supremacista, racista i d'odi”.

En la seva piulada a Twitter, Esport3 ha dit sobre la polèmica: "Condemnem els comentaris totalment inadmissibles que es van fer fora d'antena durant la retransmissió a Esport3 del partit de futbol entre el Nàstic i el Ceuta d'aquest cap de setmana. Demanem disculpes a l'afició i als espectadors".

Els comentaris es van produir amb motiu del partit de tornada de la primera eliminatòria d'ascens a Segona Divisió disputat ahir a la nit al Nou Estadi de Tarragona, que va acabar amb victòria dels catalans per dos a un, classificant-se per a la fase final després d'haver empatat a dos una setmana abans a Ceuta.