«Davos 1917», una conspiració enmig de la Gran Guerra

La sèrie basada en fets reals situa la trama en un famós sanatori de la ciutat suïssa

Dominique Davenport protagonitza 'Davos 1917'

Dominique Davenport protagonitza 'Davos 1917' / Filmin

Redacció

El catàleg de Filmin suma des d’avui Davos 1917, una coproducció entre Suïssa i Alemanya liderada per tres directors: Jan-Eric Mack, Anca Miruna Lazaresc i Christian Theede. Es tracta d’una sèrie basada en fets reals ambientada a la Primera Guerra Mundial, en concret a Davos, ciutat suïssa amb un famós sanatori que mantenia una pau relativa durant la Guerra. Davos 1917 va ser reconeguda als Schweizer Fernsehfilmpreis, els premis de la televisió suïssa, amb el guardó a la Millor Actriu Protagonista per Dominique Davenport (Sisi).

Davenport dona vida a Johanna Gabathuler, una jove infermera del sanatori de Davos que està embarassada d’un soldat alemany. Per mantenir la seva honra, la família la força a donar a llum en secret i, en néixer la seva filla, li arrabassen. En intentar recuperar-la, Johanna es veu embolicada en una conspiració d’espionatge de la mà de la pacient i mentora, la Comtessa Ilse Von Hausner (Jeanette Hain), una dona rica i divorciada.

De fet, el personatge de la Comtessa està inspirat en una figura històrica real, Mata Hari, la famosa ballarina exòtica i espia neerlandesa que va conquistar alguns dels militars més importants de la Gran Guerra fins a ser condemnada a mort el 1917.