Tania Llasera es queda sense el seu nou programa

ETB ha cancel·lat la segona temporada d'Akelarre, presentat per la periodista de Bilbao

Tania Llasera a Masterchef Celebrity /

Tania Llasera a Masterchef Celebrity / / RTVE

Yotele

Tania Llasera ha tornat a patir un important revés professional. Si primer va caure eliminada a la vuitena edició de 'Masterchef Celebrity', ara ETB ha decidit cancel·lar la segona temporada d''Akelarre', el programa que presenta la bilbaïna amb Nerea Garmendia i Ana Goitia, després de tan sols sis entregues emeses.

Segons ha informat la cadena pública basca, l'últim programa d'aquest talk-show s'emetrà en streaming a través de la seva pàgina web, i no a ETB2, canal on s'emetia setmanalment en horari de prime time.

La veritat és que les dades d'aquesta segona temporada d''Akelarre' tampoc estaven ajudant a que seguís a la cadena basca. Per exemple, el 2 de novembre passat, el programa va registrar un 2,5% de quota de pantalla i 15.000 espectadors de mitjana, sense sobrepassar el 10% de fidelitat, segons la consultora Dos30'.

'Akelarre' va començar el seu camí a ETB2 amb una primera temporada presentada per Valeria Ros, obrint de nou el debat dels límits de l'humor dues dècades després del mític 'Vaya semanita'. El programa va arribar fins i tot al Parlament Basc per, suposadament, mostrar la cultura d'Euskadi "ridiculitzada des d'una perspectiva espanyola", segons va assegurar Jasone Agirre, diputada d'EH Bildu, que va preguntar al director d'EITB, Andoni Aldekoa, si creia que la línia del programa "s'ajustava als principis recollits a la llei de creació" de l'ens basc.

Per la seva banda, per aquell temps, la pròpia Valeria Ros va publicar un post a Instagram on recordava els objectius de l'humor: "No vull entrar en polèmiques, la meva feina és riure'm de tot, treure ferro a les preocupacions quotidianes i que l'espectador (tant basc com fora d'aquí) gaudiu i conegueu el tros de talent que tenim a Euskadi, m'està arribant moltes crítiques, però també molt suport. Us asseguro que l'únic que vull és ser professional i que desconnecteu dels vostres problemes".