Les millors estrenes de desembre de Netflix, HBO Max, Prime Video i Movistar+

Cinc títols que has de veure aquest mes, entre festes, àpats i compromisos familiars

Repàs a les novetats més desacades aquest desembre a les plataformes

Repàs a les novetats més desacades aquest desembre a les plataformes / NETFLIX

Juanan Navarro

Que sí, que estem al desembre i probablement no tindràs gaire temps lliure per passar-te tota la tarda davant la tele: els àpats nadalencs que surten de sota les pedres, les voltes i voltes per trobar els regals perfectes per la família i per a l'amic invisible que t'ha tocat, l'agenda d'actes tradicionals que no et pots saltar... No és precisament una època de solitud i relax. I està bé: ja tindràs temps durant la resta de l'hivern per tancar-te a casa. Tot i això, i per si trobes algun moment de pau i avorriment, o simplement per si el cal una vàlvula antisocial, arriben estrenes de les bone a les plataformes de streaming.

Súper Mario Bros: La película, Movistar+ i HBO Max, 1 de desembre

No, no és broma: aquesta pel·lícula no només és per a nens. Primer, perquè el popular lampista de Nintendo té una legió de fans nostàlgics gegant i pot ser que tu en formis part. I segon, i més important, perquè la pel·lícula sí que està bé. No et canviarà la vida, no la recordaràs d'aquí a deu anys, però tot i així, té molta gràcia, bon gust i un ritme més que entretingut. Molt més encertada que altres tantíssimes adaptacions cinematogràfiques de videojocs. Ja ho veuràs.

Dejar el mundo atrás, Netflix, 8 de desembre

Aquest segon divendres de desembre tens una cita amb el cine. I, segons la crítica, amb el bon cinema, perquè Dejar el mundo atrás, del mateix creador de la ja mítica sèrie Mr. Robot, ha estat rebuda amb força entusiasme. La periodista Kristen López, de The Wrap, li dedica aquestes paraules: “Un descens de dues hores cap al caos, convincent i totalment aterridor. Una de les millors pel·lícules de l'any. Sens dubte incendiarà moltes converses”. I amb intèrprets de la talla de Julia Roberts, Mahershala Ali, Ethan Hawke i Kevin Bacon. És que no t'explicarem de què va. Fora sinopsi. Fora idees prèvies. Confia en nosaltres i mira-la aquest divendres.

Los Farad, Prime Video, 12 de desembre

Per a la tercera setmana també tens bons contingut. En aquest cas, es tracta d'una minisèrie de suspens i tensió ubicada a la Marbella dels anys vuitanta. Al llarg dels seus vuit episodis, seguiràs els problemes d'Oskar (interpretat per l'omniamat Miguel Herrán), un jove que s'endinsa al tèrbol món del tràfic d'armes a través de la banda dels Farad. El més especial? Que és una obra basada en fets reals, fet que evidentment li confereix un punt d'interès extra. Per descomptat, i com no podia ser d'una altra manera en la ficció espanyola, hi ha història de sexe i amor pel mig. Pot ser la sèrie estpanyola de què parli tothom.

Spider-Man: cruzando el multiverso, Movistar+, 22 de desembre

No t'agrada l'univers dels superherois? Aleshores, acaba de llegir aquí l'article. Si segueixes, és que tens interès per l'home aranya i les seves aventures i mereixes saber això: dins del gènere, no s'havia fet cap pel·lícula millor que aquesta des de fa molt temps. De fet, per als usuaris de Filmaffinity es tracta de la segona millor pel·lícula de la història basada en els còmics de Marvel i de la segona millor pel·lícula de tot el 2023, només darrere de l'espectacular Pobres criaturas de Yorgos Lanthimos. És una veritable bogeria. De guió. Dacció. D'animació. S'ha de veure.