El Govern ha atorgat 264 ajuts per valor de 6.276.592,08 euros a agents del sistema de coneixement català per a la contractació de personal investigador novell (FI). La convocatòria FI-200 ha superar les 1.000 sol·licituds presentades. El 51,9% dels ajuts han estat per a dones investigadores i el 48,1% per a homes. Els ajuts, concedits a través de la Secretaria d'Universitats i Recerca, s'adrecen a les universitats, els centres de recerca i les fundacions hospitalàries per a la contractació de personal investigador novell amb la finalitat de promoure la qualitat en la recerca. Les universitats públiques han rebut 186 ajuts, les privades 11 i els centres de recerca i fundacions hospitalàries 67.

Per àmbits de coneixement, els ajuts es distribueixen entre les àrees d'enginyeria, tecnologia i arquitectura (69), ciències (40), arts i humanitats (39), biomedicina (39), ciències socials (33), ciències mèdiques i de la salut (24) i ciències naturals i agroalimentàries (20).

Pel que fa a les universitats d'adscripció al programa de doctorat dels investigadors beneficiaris, la Universitat de Barcelona (62), la Universitat Autònoma de Barcelona (55) i la Universitat Politècnica de Catalunya (50) són els centres amb major nombre de tesis adscrites. Els segueixen les universitats Pompeu Fabra (35), Rovira i Virgili (24), les universitats de Girona (16) i de Lleida (11), la Ramon Llull (4), la Internacional de Catalunya (3), la de Vic-Central de Catalunya (2), l'Oberta de Catalunya (1) i l'Abat Oliba (1).

Finalment, les institucions del sistema català de coneixement beneficiàries es distribueixen entre universitats públiques (186), universitats privades (11) i centres de recerca i fundacions hospitalàries (67).

D'altra banda, Universitats ha obert la convocatòria 2021 del programa de Suport a Departaments i Unitats de Recerca Universitaris (FI_SDUR) per a la contractació de personal investigador predoctoral en formació a Catalunya. En total s'ofereixen 120 ajuts de tres anys de durada. La convocatòria està dotada amb 7,1 milions d'euros i el termini per presentar les sol·licituds està obert fins al 15 de març.