L’Àrea Metropolitana de Barcelona compta amb 9 noves instal·lacions de TecnoGrabber i TecnoGrapes, uns sistemes que ajuden a retenir residus sòlids que sobreïxen en episodis de pluges fortes i que acaben desembocant a rius i mars. En total, es preveu que amb aquesta actuació es puguin aturar unes 65 tones de residus en un any.

Montgat, Badalona, Sant Adrià del Besós, Santa Coloma de Gramenet, Cornellà, Gavà i Sant Feliu de Llobregat són els municipis que ja disposen d’aquest sistema, en el marc d’una licitació feta per Aigües de Barcelona i que ha recaigut en l’empresa TecnoConverting Engineering, amb seu a Sant Fruitós de Bages.

Les TecnoGrabber són uns sistemes que s’instal·len a l’interior dels col·lectors de la ciutat, consten de vàries malles (en funció de les mides del col·lector) que retenen els residus que hi ha al clavegueram i que són arrossegats en els episodis de pluges intenses. Es tracta d’unes malles que s’integren als col·lectors d’aigües residuals, de baix cost i fàcil instal·lació, i que fan de contenció dels residus sòlids. TecnoConverting també ha desenvolupat recentment les TecnoGrapes que també s’han utilitzat en les instal·lacions a l’Àrea Metropolitana. Es tracta d’una reixa basculant amb barrots d’acer inoxidable i ganxos a la part superior, que permet la retenció de residus en llocs de difícil instal·lació.