Ryanair assegura que la vaga dels tripulants de cabina (TCP) a Espanya, des de l’inici del qual es van complir ahir dos mesos, no està afectant els seus vols i, per tant, a les previsions de transportar aquest estiu un 15% més de passatgers que en el mateix període del 2019.

Des del començament de la vaga el 24 de juny passat, primera de sis jornades, a les quals se’n van sumar posteriorment dotze més i, finalment, els sindicats convocants, USO i Sitcpla, l’han estès fins al 7 de gener de 2023 (de dilluns a dijous, setmanalment), s’han produït 353 cancel·lacions i 6.240 retards a Espanya, segons la part social.

Tampoc les vagues convocades en altres aerolínies a Espanya com easyJet o Iberia Express estan afectant la recuperació del turisme al nostre país, que continua sent, això sí, molt sòlida.

Ryanair espera recuperar completament el trànsit al març del 2023, amb 165 milions de passatgers (un 11% més que el 2019), 50 milions a Espanya (un 14% més que abans de la pandèmia), però el nivell d’incertesa, amb l’alça dels preus del combustible i la inflació, entre altres aspectes, no permet, en aquests moments, tenir la mateixa certesa quant als beneficis.