Centenars de treballadors de Twitter han abandonat l'empresa com a resposta a l'ultimàtum del magnat Elon Musk, que els havia demanat "treballar extremadament dur" per continuar a la companyia. "Només un rendiment excepcional serà aprovat", remarcava un missatge de Musk als treballadors, segons ha revelat 'The Washington Post'. Musk els havia enviat un formulari en el qual s'havien de comprometre a treballar més i centenars de treballadors han optat per no signar el compromís. Alguns han fet pública la seva decisió a través de piulades.

Enmig de l'onada de dimissions, Musk ha tancat les oficines de Twitter, igual que ja va fer durant els acomiadaments massius a principis de mes, per preocupacions sobre la seguretat i sobre un possible sabotatge dels empleats.  No es coneix la xifra dels que renuncien, però s’ha arribat a especular amb el 75% dels 3.500 empleats que té ara.

Musk ha traslladat als seus treballadors que vol crear Twitter 2.0 i que els que es quedin a l'empresa hauran de comprometre's a treballar "llargues hores a alta intensitat". L'onada de treballadors que abandonen l'empresa arriba després que Musk acomiadés la meitat dels treballadors en fer-se amb la companyia.

Dijous a la nit el ‘hashtag’ #RIPTwitter va ser la tendència principal arreu del món. Molts usuaris van escriure el que temien que podrien ser les seves últimes publicacions. Mentre, a la CNN, un ex executiu de Twitter, que recentment va abandonar de l’empresa, va descriure la situació com un «èxode massiu» de treballadors. Preguntat sobre la situació, aquest exdirectiu va dir: «Elon s’està adonant que no pot intimidar els millors talents sèniors. Tenen moltes opcions i no aguantaran les seves pallassades».

Alguns empleats també han revelat que si hi ha algun problema de funcionament pot ser que no quedi ningú que sàpiga resoldre’l. Des de la mateixa seu de la companyia a San Francisco s’estan llançant insults i denúncies contra Musk.