BBVA Research eleva la previsió de creixement a Espanya per al 2022 al 4,6%, i la del 2023 a l’1,2%

L'informe del servei d'estudis reflecteix que l'economia evoluciona una mica millor del que s'esperava

Presentació de l'informe del desembre Situació Espanya de BBVA Research

Presentació de l'informe del desembre Situació Espanya de BBVA Research / BBVA

Redacció

BBVA Research confirma la previsió de creixement per al PIB espanyol per al 2022 fins al 4,6% impulsat principalment per un comportament més dinàmic del consum, en comunitats com Madrid, Catalunya, Castella-la Manxa i Múrcia, així com de la inversió i de les exportacions de béns en algunes comunitats autònomes del nord d'Espanya, com Navarra, Castella i Lleó i Galícia.

Així, l'informe del mes de desembre del servei d'estudis reflecteix que l'economia evoluciona una mica millor del que s'esperava i que s'està reduint lleugerament la probabilitat d'una contracció de l'activitat.

El servei d'estudis també revisa a l'alça la seva previsió de creixement per al 2023 en 0,2 dècimes, de manera que el PIB d'Espanya creixerà l’1,2% gràcies al bon comportament de les comunitats autònomes més vinculades a la construcció i a les exportacions. País Basc, Navarra i Galícia lideren les revisions a l'alça el 2023. El 2024 l'activitat augmentarà el 3,4%, impulsada per la normalització de l'activitat a Europa i el ritme d'execució més intens dels fons NGEU.