Multen els supermercats Lidl, Aldi i Día per vendre tortells de Reis farcits amb «nata» falsa

Que el farcit del tortell de Reis del supermercat sigui de color blanc no significa necessàriament que es tracti de nata

Imatge d'un tortell de Reis farcit de nata, en una imatge d'arxiu

Imatge d'un tortell de Reis farcit de nata, en una imatge d'arxiu / FREEPIK

Olaya López Munuera

El fabricant Aserceli i els supermercats LidlAldi i Día han estat multats per vendre tortells de Reis farcits de "falsa nata".

Les sancions ascendeixen a 11.000 € per a Aserceli i Aldi, mentre que Día ha estat multada amb 8.800 € i Lidl amb 5.500 €.

Segons Facua, tres dels supermercats denunciats, Aldi, Lidl i Dia "recorren al reclam enganyós de col·locar cartells en els seus establiments per presentar com a farciments de "nata" tortells l'etiquetatge dels quals indica el contrari".

L'estratègia d'aquests supermercats, segons explica Rubén Sánchez, portaveu de Facua, és que el cartell del lineal on s'exposa el producte posa "amb nata", mentre que en l'etiquetatge es desmenteix o directament posa "sabor nata".

Facua va denunciar a les tres cadenes de supermercats i a les empreses fabricadores Aserceli i Zampabollos en detectar que s'utilitzava de manera fraudulenta el terme "nata" en els seus etiquetatges i que en el cas dels supermercats esmentats, ni tan sols hi havia nata en la seva composició.

La comunitat autònoma de Balears ha estat l'única a interposar sancions, que han estat abonades dins del termini i en la forma escaient, tot i que també es va denunciar a Andalusia, Catalunya, Madrid i Balears.