Regió7

Regió7

L'eurozona tanca el darrer trimestre de 2022 amb un augment del PIB del 0,1%

Espanya creix per sobre la mitjana (+0,2%) i supera les principals economies europees

Ambient prenadalenc al carrer del Born de Manresa Oscar Bayona

 L'eurozona va tancar el darrer trimestre de 2022 amb un augment del producte interior brut (PIB) del 0,1%, dues dècimes menys que la variació registrada entre el segon i el tercer trimestre (+0,3%). Segons les últimes estimacions publicades aquest dimarts per l'Eurostat, això es traduiria en un creixement interanual del PIB del 3,5%. Si bé les dades mostren que la zona euro es manté a l'alça, el ritme de creixement és inferior al de l'any anterior, quan l'economia va millorar un 5,3% en termes interanuals. A Espanya, el PIB durant el quart trimestre va créixer un 0,2% respecte als tres mesos anteriors, en línia amb l'evolució del tercer trimestre però molt per sota el registre de l'estiu (+2,2%).

No obstant això, el creixement a Espanya se situa per sobre la mitjana europea i supera les principals economies europees. A Alemanya, el PIB durant el quart trimestre va reduir-se un 0,2%, a Itàlia va caure un 0,1% i a França va incrementar-se un 0,1%.

Pel que fa a,l conjunt de l'exercici, el PIB a l'Estat va créixer un 5,5% exactament la mateixa variació corresponent al 2021.

Quant a l'ocupació, el nombre de treballadors al conjunt de l'eurozona va incrementar-se un 0,4% respecte al tercer trimestre, lleugerament per sobre el període anterior (+0,3%).

Compartir l'article

stats