La manresana Nuclia rep el guardó Innovació tecnològica dels Premis DRAC

La start-up ha desenvolupat un sistema que indexa les dades en qualsevol format i idioma que genera una organització

Ramon Navarro i Eudald Camprubí a la seu de Nuclia

Ramon Navarro i Eudald Camprubí a la seu de Nuclia / Arxiu/Alex Guerrero

Redacció

La start-up manresana Nuclia ha estat reconeguda amb el Premi Innovació tecnològica en la 2a edició dels Premis DRAC, de Rac1, que distingeixen persones, iniciatives, organitzacions i projectes que han impulsat canvis i millores a la nostra societat i que s’han convertit en un referent durant l’últim any. Els guanyadors han estat anunciats aquest matí per Jordi Basté al programa ‘El món de Rac1’.

L’empresa fundada per Eudald Camprubí i Ramon Navarro ha desenvolupat un sistema que indexa les dades que genera una organització i permet fer cerques d’informació en qualsevol tipus de format, àudios, vídeos, textos, correus, entre d’altres, i idioma a través de la semàntica i la intel·ligència artificial. Camprubí i Navarro han mostrat la seva sorpresa pel guardó però han manifestat que «estem molt contents».

Els altres guanyadors han estat l’empresa de l’àmbit social La Fageda, Premi a SOStenibilitat (trajectòria); l’empresari Pablo Vidarte, pel disseny d’un llum “viu” que s'encén i apaga en tocar una planta, Premi a SOStenibilitat (persona); la Fundació Espigoladors, que lluita contra el malbaratament alimentari, Premi a SOStenibilitat (projecte); la cantant i creadora Imane Raissali, Miss Raisa, Premi Veu de l’any; LactApp, la primera app dedicada a la lactància i maternitat que resol dubtes de manera personalitzada, Premi Innovació estil de vida; el centre de cultura digital Ideal, Premi Innovació cultural; l’empresa Cuideo, Premi Innovació benestar; l’actor amb síndrome de Joubert Quim Llisorgas, Premi Històries amb ànima.

El jurat ha estat format per Xavi Bundó, Albert Om, Laura Fa, Enric Sierra, Mònica Usart, Natalia Sánchez i Jordi Bosch. 

La gala de lliurament dels Premis DRAC 2023 tindrà lloc el dilluns 17 d’abril, a l’Auditori de Barcelona.