Els abonaments gratuïts de Renfe, disponibles a partir de l’1 de maig

El logo de Rodalies en un tren estacionat

El logo de Rodalies en un tren estacionat / ACN

Europa Press

Aquest 1 de maig ja es poden adquirir els abonaments gratuïts per viatjar en els trens de Renfe Rodalies i Mitjana Distància per al segon quadrimestre i seran vàlids fins al 31 d’agost.

 Renfe ja ha reforçat els sistemes i punts d’informació per recordar als usuaris que han d’adquirir aquests nous abonaments, ja que els actuals només es poden utilitzar fins al diumenge 30 d’abril.

 Fins ara s’han expedit 143.000 nous abonaments gratuïts (79.000 de Rodalies i 64.000 de Mitjana Distància) per al segon quadrimestre. Per agilitzar la tramitació i evitar esperes innecessàries, Renfe ha recordat que l’adquisició dels abonaments també es pot fer a través de l’‘app’ de Rodalies Renfe i, en el cas dels abonaments de Mitjana Distància, a través de la web www.renfe.com i canals de venda habituals (estacions o màquines d’autovenda)).

 Per als serveis ferroviaris Avant es manté el descompte del 50%, que també s’aplica a trajectes d’alta velocitat que han sigut declarats Obligació de Servei Públic (OSP) i que funcionen amb les mateixes condicions que un abonament d’Avant.

Instruccions

 L’‘app’ de Rodalies permet l’adquisició dels abonaments recurrents de Rodalies a través d’un codi QR que cal descarregar-se al mòbil i que posteriorment es podrà utilitzar al control d’accés de les estacions.

 Per comprar l’abonament, tot i que és gratuït, és necessari dipositar una fiança de 10 euros en el cas de Rodalies i de 20 euros per a cada servei de Mitjana Distància convencional.

El pagament amb targeta permet la devolució automàtica de la fiança un cop es constati que s’ha complert la condició d’haver realitzat 16 desplaçaments en aquests quatre mesos.

 Per als nens menors de 14 anys sense DNI s’ha creat, a més, un abonament recurrent per a serveis de Mitjana Distància que es pot comprar a ‘renfe.com’ o a través de l’‘app’ de Renfe. El pare, mare o tutor legal podran adquirir, amb el seu NIF, NIE o passaport, un màxim de quatre abonaments de nen per a un origen i destí durant el període de validesa.

 Als viatgers que hagin utilitzat l’abonament gratuït de Rodalies o Mitjana Distància el primer quadrimestre del 2023 se’ls tornarà la fiança sempre que n’hagin complert les condicions. Als que paguin la fiança amb targeta, se’ls tornarà automàticament.