Tens criptomonedes i vols saber com declarar-les a la Renda, fàcilment?

Descobreix l'eina gratuïta des d'on podràs veure tots els moviments registrats durant l'últim any

Criptomonedes

Criptomonedes / REUTERS

Les criptomonedes s'han posat de moda o si més no, ara se n'escolta més a parlar. Ja fa uns quants anys que moltes persones les coneixen i hi inverteixen, però va ser a finals del 2021 quan van agafar velocitat de creuer fent guanyar molts diners a qui hi van invertir just abans que la invasió de Rússia a Ucraïna i la crisi global que aquesta va generar enfonsés tot el mercat i convertís en no res els estalvis de bona part dels inversors.

Aquest 2023 sembla que el mercat cripto torna a mirar amunt i els famosos Bitcoins, de mica en mica, recuperen valor.

En cas que inverteixis en criptomonedes, la plataforma Bit2Me ha llançat una eina gratuïta des d'on pots veure tots els moviments realitzats durant l'últim any, tant els guanys com les pèrdues i així avaluar la teva situació i poder presentar un informe a Hisenda.

Aquesta plataforma et servirà per a aquesta declaració si encara no l'has presentat, ja que, tens fins al 30 de juny per presentar la declaració de la Renda 2022. La mateixa plataforma assistents qualificats per si hi ha algun dubte envers l'informe o casella a complementar abans d'enviar-ho a Hisenda.

El CEO i cofundador de Bit2Me, Leif Ferreira, explica que, actualment, només està disponible a Espanya i que, pròximament, es portarà a Àustria, Alemània, República Txeca i França. A cada país l'informe serà diferent amb les caselles adaptades a la normativa d'aquest.