El Bages ha doblat les ofertes de treball en els darrers 12 mesos

La comarca és la segona del país i la primera de les més poblades on més s'incrementa el nombre de llocs de treball ofertats 

Accés a l'Oficina de Treball de la Generalitat de Manresa, en una imatge d'arxiu

Accés a l'Oficina de Treball de la Generalitat de Manresa, en una imatge d'arxiu / Mireia Arso

Carles Blaya

Carles Blaya

El Bages ha registrat 1.757 ofertes de treball en els darrers 12 mesos, fins al juny, el que suposa un increment del 93,29% respecte als dotze mesos anteriors. Això situa la comarca com la segona del país amb una millor evolució de les ofertes de treball, segons es consigna en l'estadística publicada per l'Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat, a partir de les dades del Servei d'Ocupació de Catalunya i del Servei Públic d'Ocupació estatal. En aquest rànquing, el Moianès és la primera comarca, amb un increment del 181,82%, però amb un volum total d'ofertes molt inferior en els darrers 12 mesos: 124.

Mentre el Bages i el Moianès han experimentat creixements molt significatius, la mitjana d'increment de l'oferta a Catalunya ha estat del 4,19% en el mateix període. Altres comarques del territori central no han registrat la mateixa evolució en positiu. Així, a la Cerdanya el nombre de contractes ha caigut el 9,85%; a l'Anoia, el 14,95%; al Berguedà, el 17,24%; i al Solsonès, el 20,83%.

La bona evolució del Bages es deu especialment als darrers 6 mesos, ja que en l'acumulat de l'any l'increment de les ofertes, respecte del mateix període de l'any anterior, ha estat del 137,81%, fins a les 1.239, que suposen el 70% del total dels últims 12 mesos. En el mateix període, la variació interanual mitjana a Catalunya ha estat un descens del 5,43%. En aquest sentit, el Moianès continua liderant l'evolució percentual d'ofertes des del començament d'any, amb un augment del 373,91%. La segona comarca amb el millor registre ha estat el Bages.

Al Bages també ha augmentat significativament el nombre de contractes el juny amb relació al juny de l'any passat, el 57,29%, quan a Catalunya la variació interanual ha estat del -1,44%. Amb tot, en el resum mensual, l'evolució al Bages és molt diferent: el nombre d'ofertes ha caigut el 67,03%, fins a les 151 en comparació al mes de maig. Mentrestant, al conjunt català, el nombre d'ofertes s'ha incrementat el 3,50%. En contrapartida, al Solsonès l'increment intermensual ha estat del 83,33%; al Berguedà, del 72,22% i a la Cerdanya del 66,67%. A l'Anoia han augmentat el 28%.

Subscriu-te per seguir llegint