La manresana Macsa ID ven el 3% més el 2022 i arribarà als 49 milions el 2023

La joint venture amb Forbes preveu aconseguir una facturació de 5 milions els pròxims 3 anys

La companyia opera a una vuitantena de països des del polígon de Santa Anna de Sant Fruitós

La companyia opera a una vuitantena de països des del polígon de Santa Anna de Sant Fruitós / MACSA

Redacció

L'empresa manresana Macsa ID va tancar l'exercici 2022 amb una xifra de negoci de 44,1 milions d'euros, amb un creixement del 3% respecte a l'any anterior en un context de contracció dels mercats internacionals, especialment en el mercat xinès, segons dades facilitades per la mateixa empresa. L'EBITDA ajustat va arribar els 4,8 milions d'euros, enfront dels 4 milions de 2021. L'empresa, líder al sector espanyol de fabricació d'equips de codificació industrial i marcatge làser, té previst aconseguir una facturació de 49 milions d'euros enguany, amb un increment del 10%.

La companyia va tancar el desembre de l’any passat una joint venture amb la firma Forbes, pertanyent al gegant indi Palonji Mistri, un dels majors conglomerats industrials del món, amb 69.000 empleats i una sòlida presència al mercat, amb participacions majoritàries en el Grup Tat i Air India, entre altres. La joint venture, que opera sota el nom de Forbes-Macsa, compta actualment amb una plantilla de més de 20 persones i cinc seus tècnico-comercials en les principals ciutats de l'Índia, a més d'una planta productiva a Aurangabad, a 350 quilòmetres de Bombai. El pla de negoci acordat preveu aconseguir una facturació de 5 milions d'euros durant els pròxims 3 anys.

L'empresa manresana apunta que el negoci tradicional de codificació industrial i marcatge «ha estat especialment destacat en el creixement de Macsa ID durant el passat exercici, amb un augment del 15% en comparació amb l'any anterior». Des del 2016, afegeix l'empresa, aquesta divisió ha acumulat una taxa de creixement anual compost (CAGR) del 7%,

«Els avanços en aquesta activitat demostren la capacitat de l'empresa per aprofitar les oportunitats que ofereix a nivell global el fort creixement del mercat de codificació i traçabilitat en el sector de gran consum, al qual els estudis internacionals donen una estimació de creixement global del 8,2% anual fins a 2027», afirma Jordi Piñot, CEO, fundador i propietari de Macsa ID.

La manresana espera en els pròxims exercicis «un progressiu creixement de l’activitat, sobretot per les necessitats de sostenibilitat que cobreix el làser enfront d'altres tecnologies alternatives en els processos de codificació i marcatge».

En una nota feta pública per la companyia, Piñot assenyala que «en aquest sentit, Macs continua intentant compatibilitzar el creixement orgànic amb les oportunitats de realitzar operacions corporatives en les zona mitjana i alta de les empreses internacionals del sector en diferents països del món, de manera que contribueixin a afermar la seva vocació d'empresa global. La primera operació d'aquest tipus va ser l'adquisició d'Halo Lasers el 2017, al Regne Unit”.

Macsa ID ha inclòs per primera vegada en els seus els comptes de 2022 les operacions de producció i comercials desenvolupades en els seus principals mercats estratègics. L'empresa, amb seu al polígon de Santa Anna de Sant Fruitós de Bages, opera amb filials a Portugal, Regne Unit, Malàisia, Xina, Índia i Sud-àfrica, i té activitat en 80 països més, amb una cartera de més de 2.000 clients.

L'empresa desenvolupa el seu model de negoci sobre quatre divisions: sistemes de codificació i traçabilitat, sistemes de marcatge, pretall i microperforació, i sistemes làser per a la indústria tèxtil.

Subscriu-te per seguir llegint