Seat invertirà 300 milions a Martorell per fabricar cel·les de bateries

La construcció de la planta crearà 400 llocs de feina directes i més de 100 d'indirectes

Robots en una cadena de muntatge de Seat

ACN

ACN

El president de Seat, Wayne Griffiths, ha anunciat aquest dilluns la construcció d'una planta d'assemblatge de cel·les de bateries a Martorell, que suposarà la creació de 400 llocs de treball directes i més de 100 directes.

Segons ha explicat Griffiths, la companyia invertirà 300 milions d'euros addicionals per al projecte presentat al nou PERTE del vehicles elèctric de bateries. La superfície de la planta serà de 64.000 metres quadrats, equivalent a nou camps de futbol.

"Avui és un dia molt important perquè donem un pas més en el nostre pla d'electrificació", ha celebrat Griffiths. Les obres començaran en les pròximes setmanes i està previst que acabin al 2025.

Pere Aragonès: "Catalunya torna a ser una potència industrial"

. "Catalunya torna a ser una potència industrial i ho fem generant llocs de treball de qualitat", ha apuntat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en un missatge gravat en què ha agraït l'aposta de l'automobolística per Martorell i ha qualificat la inversió de "molt bona notícia". "La reindustrialització de Catalunya no és una qüestió de futur sinó de present", ha destacat el president de la Generalitat. Aragonès també ha remarcat que la decisió de Seat suposarà la creació de centenars de llocs de treball, concretament 400 directes i més de 100 indirectes.

CCOO celebra la nova inversió de SEAT

Segons CCOO, la decisió construir una planta d'assemblatge de cel·les de bateries a Martorell és una bona notícia pel que suposa per al "projecte industrial" de la marca a Catalunya. "Aquesta proposta és fruit del debat obert en el conveni col·lectiu de SEAT per habilitar inversions que permetin garantir la transformació del sector de l'auto amb la nova aposta per una nova mobilitat més sostenible", ha ressaltat Comissions. Segons l'organització, la nova fàbrica permetrà que la transició de la fabricació de vehicles de combustió a la producció vehicles elèctrics es faci "sense destruir ocupació".