Un 45% de les ofertes de feina a Catalunya demanen titulació de formació professional, segons Adecco

Creix la demanda de titulats de grau superior en detriment dels de grau mitjà

ACN

Un 45% de les ofertes de feina que es publiquen a Catalunya demanen titulació de formació professional (FP). Així ho indica un estudi de la consultora de recursos humans Adecco, que ha analitzat més de 350.000 ofertes de treball de tot l'Estat publicades a diversos portals durant el 2022. L'informe indica que dues de cada deu vacants per titulats d'FP es publiquen a Catalunya (22,95%), la segona comunitat amb més quota tan sols superada lleugerament per Madrid (23,98%). Així mateix, creix la demanda de titulats de grau superior, que és un requisit en el 28% de les ofertes, tres punts percentuals més que fa un any. En canvi, baixa la de titulació de grau mitjà, que és demandada en un 16% de les ofertes, quatre punts menys que l'any passat.

L'estudi detalla que la menor demanda de titulats de grau mitjà s'atribueix a la crisi de subministraments de l'últim any, afegit al context d'inflació i la situació d'inestabilitat arran de la guerra a Ucraïna. Tot plegat va afectar el sector industrial, un dels que més demanda aquest tipus de titulats. Un altre dels més afectats va ser el comerç i la distribució al detall.

Pel que fa a les titulacions amb més sortides laborals, Adecco indica que són les relacionades amb enginyeria i producció, seguida de les de tecnologia, informàtica i telecomunicacions i administració i gestió. En comparació amb l'informe de l'any anterior, la consultora ha destacat l'augment d'ofertes de graus relacionats amb l'electricitat i l'electrònica.