L’Escola Agrària de Manresa i l’associació L’Era porten a terme activitats en el marc de la Setmana Bio

El programa organitzat pel Departament d’Acció Climàtica té lloc del 14 al 22 d’octubre

Trobada de la Xarxa pagesa de l’agricultura del sòl viu

Trobada de la Xarxa pagesa de l’agricultura del sòl viu / Arxiu/EAM

Redacció

L’Escola Agrària de Manresa i l’associació L’Era duran a terme activitats en el programa de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica, que organitza el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural entre el 14 i el 22 d’octubre.

El centre farà una visita a l’Itinerari tècnic sobre la producció ecològica a la finca de Can Poc Oli, organitzat tant per l’Escola Agrària de Manresa com per L’Era, el dia 14 d’octubre a les 10 h. Una guia explicarà els diferents pilars de la producció agrària ecològica amb el suport de quatre panells divulgatius dedicats al foment de la biodiversitat, gestió de la sanitat, compostatge i control de plantes adventícies. També acollirà, el dimecres 18, la Trobada de la Xarxa pagesa de l’agricultura del sòl viu, a la finca de Can Poc Oli de 15.30 a 19 h. D’altra banda, L’Era organitzarà, de 19 a 21 h i com cada tercer dimecres del mes, una tertúlia agroecològica a la Casa de la Culla de Manresa, amb la temàtica d’experiències d’horts comunitaris.

L’Era també participarà el dijous 19 en la jornada tècnica «Estratègies de venda de proximitat i distribució, dues peces fonamentals vinculades entre elles», en una sessió en línia de 15.30 a 17.30 h, organitzada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. I, finalment, es farà, el divendres 20, la jornada tècnica «Crèdits de carboni i pagesia», organitzada per l’Escola Agrària de Manresa i en col·laboració amb l’associació L’Era, on es debatrà la conveniència per part de les finques agràries d’entrar o no en els programes de crèdits de carboni, que poden compensar econòmicament certes pràctiques. La inscripció a les activitats de la Setmana Bio es pot fer a l’enllaç www.setmanabio.cat

Fora del marc de la Setmana Bio, l’associació L’Era també participarà en la Fira Ecoviure el mateix cap de setmana del 21 i 22 d’octubre. I l’Escola Agrària començarà el curs de maneig de la sanitat en oví i cabrum i un curs per a dones d’ús i manteniment del tractor.

Per a més informació, es poden visitar les webs www.agoraxtec.cat/ecamanresa o www.associaciolera.org